МОЗ просить призупинити планові госпіталізації по всій Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ просить призупинити планові госпіталізації по всій Україні

МОЗ просить призупинити планові госпіталізації по всій Україні
Джерело:  online.ua

В Мінохорони здоров'я просять тимчасово призупинити планові госпіталізації до медзакладів на всій території України через можливі перебої із електропостачанням та ймовірність нових масованих ракетних атак армії РФ по енергетичній інфраструктурі України.

Джерело: "РБК-Україна"

Що відомо про тимчасове припинення планових госпіталізацій 

Зазначається, що відповідний лист представники МОЗ надіслали до Київської ОВА та до КМДА.

Міністерство охорони здоров'я України у зв'язку з повномасштабною збройною агресією Російської Федерації, а також можливої роботи в екстремальних умовах (аварійного відключення електропостачання, водопостачання та централізованого теплопостачання) просить призупинити планові госпіталізації в закладах охорони здоров'я до подальших рекомендацій, - йдеться у зверненні.

З опублікованого документа також випливає, що МОЗ просить перевірити наявність в медустановах аварійного/резервного електропостачання, джерел теплопостачання, стан генераторів, наявність палива, запасів води і продуктів, медикаментів з розрахунком на 1 місяць роботи тощо.

Керівник прес-служби Департаменту охорони здоров'я КМДА Наталія Вишневська пояснила, що рішення про плановість госпіталізації приймає лікар.

Є окремі стани - не ургентні, коли, наприклад, зволікання навіть з плановим лікуванням може ускладнити лікування певної патології пізніше. Тоді лікар може приймати рішення про госпіталізацію. І ніхто не скаже йому, що цей випадок плановий або позаплановий. Це відпрацьований механізм. Ми вже його застосовували під час спалаху COVID-19, - зазначила Вишневська.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?