МОЗ розкрило новий детальний план з вакцинації українців проти коронавірусу
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ розкрило новий детальний план з вакцинації українців проти коронавірусу

МОЗ розкрило новий детальний план з вакцинації українців проти коронавірусу
Джерело:  online.ua

В оперативному штабі Міністерства охорони здоров'я затвердили спеціальний план з імунізації населення України. Він передбачає вакцинацію до 50% громадян (близько 20 мільйонів) упродовж 2021 та 2022 років. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Центр громадського здоров'я відомства.

За оприлюдненими подробицями, розробкою документу займалися представники ЦГЗ у співпраці з ВООЗ та ЮНІСЕФ.

"Цей документ буде гнучким, його актуалізуватимуть залежно від ситуації з COVID-19, оновлених даних щодо вакцин, від доступності самої вакцини проти хвороби, а успіх його реалізації безпосередньо залежить від партнерства і тісної співпраці з регіональними закладами охорони здоров'я, місцевими органами влади, лікарями та громадськістю", - цитує пресслужба в. о. гендиректора структури Ігоря Кузіна.

Він додав, вакцинація триватиме добровільно для всіх груп населення, навіть груп ризику.
Масова кампанія відбудеться у чотири етапи:

  • з січня до квітня 2021 року вакцинуються: люди із найвищим ризиком інфікування та розвитку COVID-19 і ті, хто виконує критичні функції у боротьбі з пандемією;

  • з квітня до червня 2021 року вакцинуються: люди із надзвичайно високим ризиком інфікування та розвитку COVID-19 і ті, хто надає медичні послуги;

  • з червня до вересня 2021 року вакцинуються: люди із високим ризиком інфікування та розвитку COVID-19 і ті, хто виконує функції з підтримки безпеки та життєдіяльності держави;

  • з вересня 2021-го до березня 2022-го року вакцинуються: люди із підвищеним ризиком інфікування та розвитку COVID-19 і ті, хто виконує функції з підтримки безпеки та життєдіяльності держави.

Кузін зауважив, українська медична система готова отримати препарат у першому кварталі 2021 року.

Імунізацію проводитимуть завдяки пунктам щеплень, мобільних бригад і тимчасових центрів вакцинації. Українці з ОРДЛО стануть окремим пунктом у плані.

Як повідомляв ONLINE.UA, українські медичні фахівці змінять підхід до тестування на коронавірус COVID-19, який наразі використовують. Головний санітарний лікар Віктор Ляшко наголосив, це пов’язано з виявленням нового штаму інфекції та протидії її поширення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?