МОЗ розкрив, коли запустять онлайн-кабінет пацієнта в Дії
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ розкрив, коли запустять онлайн-кабінет пацієнта в Дії

МОЗ розкрив, коли запустять онлайн-кабінет пацієнта в Дії
Джерело:  online.ua

Міністерство охорони здоров’я готується до імплементації у сервіс державних послуг “Дія” інноваційного кабінету пацієнта, який працюватиме таким чином онлайн.

Джерело: міністр Віктор Ляшко на форумі Україна 30

За словами посадовця, наразі у відомстві триває активна робота над запуском нових функцій. Передбачається, що користуватися кабінетом пацієнту онлайн можна буде вже восени 2021 року.

“Ми хочемо створити кабінет пацієнта на порталі, який буде доступний кожному, у кого є смартфони, зокрема ми говоримо про "Дію". Це дасть змогу проводити скринінгові програми, чітко відстежувати, хто проходить програми, які лікарі їх пропонують”, - пояснив Ляшко.

Він наголосив, до скринінгових програм належить щорічний медичний огляд сімейними лікарями осіб старше 55 років, а також рекомендації з проходження окремих процедур. До таких відносять регулярний моніторинг аналізу крові та скринінгові програми, зокрема щодо раннього виявлення раку прямої кишки чи молочної залози.

Міністр звернув увагу на намір відомства впровадити певні стимули для проходження відповідних програм.

“Додатково до цього кабінету пацієнта ми хочемо впровадити мотиваційні стимули - для сімейних лікарів і для людей, які проходять щорічні медобстеження. Це можуть бути пропозиції в спортзалах, басейнах, інші мотиваційні пакети. Цього року ми запускаємо мотиваційні стимули щодо профілактики інфекційних захворювань. Зокрема, за відсоток охоплення вакцинацією від кору, краснухи та паротиту з 1 вересня впроваджуватиметься доплата сімейним лікарям”, - додав Ляшко.

Медичні послуги в Дії

Одночасно з впровадженням кабінетів пацієнтів у сервісі державних послуг розгортають систему для так званих COVID-сертифікатів. Вже у липні 2021 року Міністерство цифрової трансформації передбачає запустити ці документи про проходження вакцинації.

“Технічно ми плануємо запуск електронних сертифікатів в липні. Це стовідсотково буде у "Дія". Відповідну постанову Кабінету міністрів вже готується. Але буде і паперова версія для тих, хто не вміє користуватися смартфонами або не може зайти на сайт”, - пояснили у відомстві.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?