МОЗ розширило перелік професій з обов'язковою вакцинацією проти COVID-19
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ розширило перелік професій з обов'язковою вакцинацією проти COVID-19

МОЗ розширило перелік професій з обов'язковою вакцинацією проти COVID-19
Джерело:  online.ua

9 листопада офіційно стало відомо, що керівництво МОЗ розширило список професій, які підлягають обов'язковій вакцинації проти коронавірусу. Окрім того, наголошується, що нещеплених працівників почнуть відсторонювати від роботи з грудня 2021 року.

Джерело: сайт МОЗ

В Україні розширився перелік професій з обов'язковою вакцинацією

В МОЗ звертають увагу на те, що до освітян й працівників місцевих органів влади додаються:

  • співробітники підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління центральних органів виконавчої влади;

  • працівники установ і закладів, що надають соціальні послуги, закладів соціального захисту для дітей, реабілітаційних закладів;

  • робітники державних підприємств, установ та організацій.

Що важливо розуміти, повний список держпідприємств можна знайти в переліку об’єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави. В МОЗ наголошують, що наказ набирає чинності 9 грудня 2021 року.

Співробітники перерахованих установ, які не вакцинують проти COVID-19 протягом наступного місяця, будуть відсторонені від роботи без збереження заробітної плати.

Окрім того, наголошується, що ті з них, які мають абсолютні протипоказання до проведення щеплень, не підлягатимуть обов'язковій вакцинації.

Як уже згадувалося раніше, з 8 листопада в Україні почали відсторонювати від роботи невакцинованих працівників освіти та чиновників, які підлягають COVID-вакцинації.

Головний санлікар України Ігор Кузін звертає увагу українців на те, що повернутися на роботу після відсторонення через відсутність щеплення можна вже після першої дози вакцинації.

Нещодавно стало відомо, що профспілка працівників освіти і науки України закликала Кабмін не відсторонювати від роботи вчителів з 8 листопада, а дати їм ще місяць для проведення вакцинації.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?