МОЗ заявило про пік пандемії коронавірусу в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ заявило про пік пандемії коронавірусу в Україні

МОЗ заявило про пік пандемії коронавірусу в Україні
Джерело:  online.ua

8 листопада очільник МОЗ Віктор Ляшко звернув увагу на те, що українській владі вдалося загальмувати темп зростання кількості хворих коронавірусом та госпіталізацій, а висока смертність від COVID-19 спровокована тим, що країна переживає пік пандемії.

Джерело: ОПУ

Україна переживає пік пандемії

За словами очільника Кабміну Дениса Шмигаля, тенденція зростання кількості хворих коронавірусом зберігається, проте наразі можна говорити про деяку стабілізацію за показником госпіталізацій: 34,5 тисячі минулого тижня – та 34,3 тисячі тижнем раніше.

Він також звернув увагу на те, що наразі 17 областей нашої країни перебувають у "червоній" зоні епідемічної небезпеки.

Окрім того, наголошується, що в Херсонській області динаміка суттєво покращилася, цілком можливо, що саме цей регіон одним із перших покине "червнону зону". Також вказано, що в українській столиці зберігається тенденція до зростання кількості хворих на коронавірус.

Як стверджує Віктор Ляшко, зараз Україна переживає пік пандемії, який багато країн уже пройшли, – і цим обумовлені високі показники смертності серед хворих із коронавірусом.

Ляшко наголосив на важливості вакцинації, адже понад 95% госпіталізованих із Covid-19 – не щеплені проти коронавірусу. У таких громадян тяжчий перебіг хвороби і серед них більший відсоток смертей внаслідок її ускладнень.

Міністр охорони здоров’я доповів, що загалом в Україні вже вакциновано 11,5 млн громадян, з них 8 млн осіб – двома дозами. В останні вихідні було зафіксоване зменшення кількості проведених щеплень у низці областей, серед яких Житомирська та Одеська. Наразі проводиться перевірка та з’ясовуються причини, чому в цих регіонах не працювали окремі пункти щеплення.

Глава МОЗ також підтвердив відсутність дефіциту кисню в медзакладах, де лікують хворих на COVID-19/

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?