МОЗ розширить перелік професій з обов’язковою COVID-вакцинацією
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ розширить перелік професій з обов’язковою COVID-вакцинацією

МОЗ розширить перелік професій з обов’язковою COVID-вакцинацією
Джерело:  online.ua

Очільник комітету з питань здоров'я нації Михайло Радуцький офіційно повідомив, що керівництво Міністерство охорони здоров’я має намір розширити перелік професій, для яких вакцинація від коронавірусу є умовою допуску до робочого місця.

Джерело: Facebook-сторінка  Михайла Радуцького

Перелік професій з обов’язковою COVID-вакцинацією будуть розширювати

За словами політика, МОЗ уже затвердило перелік професій, для яких вакцинація повинна бути обов’язковою. В іншому випадку їх відсторонять від роботи без збереження заробітної плати. Окрім того, він звернув увагу на те, що цей перелік мають намір розширити.

"Надалі до переліку професій, для яких вакцинація є умовою допуску до робочого місця, планують внести усіх працівників державних установ, організацій та підприємств, соціальних працівників та співробітників поштових послуг", - наголосив Михайло Радуцький.

Народний обранець також поскаржився на те, що темпи вакцинації почали стрімко знижуватися. За його словами, протягом минулої доби було щеплено лише 127 тис громадян. Хоча створена МОЗ система готова вакцинувати більше 250 тис людей на добу.

"Через небажання багатьох людей розуміти очевидні речі, МОЗ вимушений застосовувати обмеження для невакцинованих. Вчора міністр Віктор Ляшко затвердив перелік професій, для яких щеплення є обов’язковим", - підкреслив Радуцький.

Як уже згадувалося раніше, до нього включені співробітники:

  • центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних підрозділів;

  • місцевих державних адміністрацій та їх структурних підрозділів;

  • закладів вищої, післядипломної, фахової перед вищої, професійно-технічної, загальної середньої (спеціальної, дошкільної, позашкільної) освіти, наукових установ незалежно від типу та форми власності.

Що важливо розуміти, наказ набирає чинності через місяць.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?