МОЗ уточнило, для кого передбачена партія вакцини Pfizer
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ уточнило, для кого передбачена партія вакцини Pfizer

МОЗ уточнило, для кого передбачена партія вакцини Pfizer
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров’я уточнили, що нова партія антикоронавірусної вакцини Comirnaty (розробка Pfizer-BioNTech) передбачена для щеплення окремих визначених категорій громадян.

Джерело: МОЗ

За офіційними даними, ця партія у 117 тисяч доз стала першою придбаною за державні кошти через міжнародну агенцію Crown Agents. До кінця поточного тижня українська сторона отримає в цілому 167 310 доз.

Щеплення препаратом передбачається для:

  • працівників сфери освіти (це додаткова потреба);

  • медиків чи інших представників першого та другого етапу вакцинації, які не щепилися раніше;

  • військовослужбовців ЗСУ;

  • робітників структур державної безпеки;

  • представників іноземних дипломатичних установ.

Останній пункт уточнили в МОЗ окремо. Інші держави, представників яких вакцинуватимуть в Україні, нададуть необхідні щеплення українським дипломатам, які працюють за кордоном.

“Вакцинація здійснюватиметься організовано, мобільними бригадами. За кожною людиною, яка отримала щеплення першою дозою Comirnaty/Pfizer, буде зарезервована друга доза з тієї ж партії”, - пояснили в міністерстві.

Наголошується, що Comirnaty - це антикоронавірусна мРНК-вакцина, яку розробили фахівці американського фармакологічного концерну Pfizer разом з експертами німецької біотехнологічної компанії BioNTech.

Ефективність її оцінена в 95%. Період повної імунізації передбачає введення двох доз з інтервалом від 21 до 28 днів.

“Україна раніше отримала 590 850 доз вакцини Comirnaty/Pfizer-BioNTech коштом донорів у межах COVAX - глобальної ініціативи з рівномірного розподілу вакцин проти COVID-19. Вакцина розподілена для таких цільових груп - персонал та мешканців будинків для літніх людей та спеціалізованих інтернатів, освітян та інші групи з першого та другого етапів вакцинації”. - нагадали в МОЗ.

Водночас на рівні міністерства досягнуті прямі домовленості з компанією Pfizer щодо надання 20 мільйон доз відповідної вакцини вже упродовж 2021 року.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?