Мустафу Найєма призначили головою Агентства відновлення та розвитку інфраструктури
Категорія
Політика
Дата публікації

Мустафу Найєма призначили головою Агентства відновлення та розвитку інфраструктури

Мустафу Найєма призначили головою Агентства відновлення та розвитку інфраструктури
Джерело:  online.ua

В Україні створили Агентство відновлення та розвитку інфраструктури. Його керівником призначили Мустафу Найєма.

Джерело: міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков

Найєма призначили головою Агентства відновлення та розвитку інфраструктури

За словами Кубракова, Агентство продовжить роботу в рамках стратегічного плану повоєнної відбудови. Тепер Найєм «фактично очолить один з найважливіших напрямків роботи».

Ключовими задачами керівника Агентства будуть:

  • запустити фактичну роботу з першими об'єктами відновлення,

  • відпрацювати механізм взаємодії з донорами – Урядами країн, міжнародними фінансовими інституціями, неурядовими організаціями,

  • скоординувати запити від регіонів щодо пріоритетних проєктів відновлення.

Ми розуміємо, що одне з головних питань, яке ставить суспільство – прозорість та підзвітність процесів відновлення. Можу сказати, що впродовж найближчих двох місяців в системі Агентства має запрацювати Антикорупційний офіс центрі та регіонах, - написав Кубраков.

Також в Агентстві відкриті до співпраці з представниками громадськості в питаннях протидії корупції та впровадження сучасників стандартів і процедур в процесі управління проєктами.

Заступником Найєма призначили Євгена Кузькіна, який раніше очолював Укравтодор.

З серпня 2021 року Мустафа Найєм працював заступником міністра інфраструктури. До цього протягом двох років займав посаду заступника генерального директора концерну «Укроборонпром».

Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України було утворене 13 січня на базі Держагентства інфраструктурних проєктів та Держагентства автомобільних доріг ("Укравтодор"). Рішення про це ухвалили на засіданні уряду.

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, створення Агентства має оптимізувати робочі процеси, уникнути хаотичності у плануванні та реалізації проєктів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?