Уряд хоче дозволити виїзд за кордон заброньованим від мобілізації чоловікам
Категорія
Україна
Дата публікації

Уряд хоче дозволити виїзд за кордон заброньованим від мобілізації чоловікам

Уряд хоче дозволити виїзд за кордон заброньованим від мобілізації чоловікам
Джерело:  online.ua

За словами очільниці Міністерства економіки Юлії Свириденко, уряд України має намір дозволити виїзд за кордон військовозобов'язаним чоловікам, яких забронювали від мобілізації.

Джерело: Forbes

Заброньовані від мобілізації чоловіки зможуть виїжджати за кордон

Юлія Свириденко звертає увагу на те, що програма "єВідрядження" у "Дії", яка повинна була дозволити військовозобов'язаним чоловікам виїжджати за кордон у відрядження до 7 днів, як окрема процедура "втратила сенс".

Як стверджує міністерка, в українсьої влади був план, що послуга буде доступна фізичним особам-підприємцям, а також деяким юрособам.

З урахуванням проєкту нової постанови про бронювання, окрема процедура "єВідрядження" втратила сенс, тому що заброньовані особи матимуть змогу безперешкодно перетинати кордон за наявності необхідних документів, – зазначає глава Мінекономіки.

Юлія Свириденко має на увазі зміни до закону "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", які парламент України прийняв ще два місяці тому. Що важлтво розумітт, доумент уже підписав президент Володимир Зеленський.

Як стверджує міністерка, її відомство наразі підготувало проєкт постанови, у якому внормовуються критерії та порядок бронювання військовозобов'язаних.

Вона також уточнила, що документ знаходиться на погодженні.

За словами очільниці Мінекономіка, поки вона не може відповісти, за яких умов таким чоловікам дозволятимуть виїжджати за кордон.

Однак Юлія Свириденко звертає увагу на те, що ключова ціль цього дозволу – посприяти розвитку українського бізнесу.

У нас не стоїть завдання дозволити виїжджати всім, наше завдання – допомогти бізнесу, який працює, виїхати за кордон для укладання нових контрактів, угод, участі у виставках тощо, – зазначила міністерка.

Вона також підтвердила, що фінальне рішення будуть приймати Міноборони та Генштаб ЗСУ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?