Понад мільйон росіян шукають спосіб здатися в полон в Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

Понад мільйон росіян шукають спосіб здатися в полон в Україні

Понад мільйон росіян шукають спосіб здатися в полон в Україні
Джерело:  online.ua

Як повідомляє представник пресслужби ГУР Андрій Юсов, понад 1 мільйон 200 тисяч громадян РФ уже скористалися інформаційними ресурсами українського державного проєкту "Хочу жить", який дає можливість для окупантів здатися в полон, а не воювати в Україні.

Джерело: телемарафон "Єдині новини"

Ресурсами "Хочу жить" скористалися понад мільйон росіян

Понад 1 мільйон 200 тисяч людей – це ті люди, які скористалися інформаційними ресурсами проєкту "Хочу жить". Із них левова частка – це люди, які перебувають на території так званої Російської Федерації. Це поки що не прямі звернення, але це люди, які вивчають для себе або для своїх рідних можливість зберегти життя в кривавій несправедливій війні окупантів Путіна проти України, - розповідає Андрій Юсов.

За його словами, де-факто кожного дня на гарячу лінію, в чат-бот та через інші контакти до проєкту звертаються понад 100 громадян РФ.

Окрім того, наголошується, що інколи здаються в полон цілі підрозділи. Що важливо розуміти, йдеться не лише про рядових, а й навіть про офіцерський склад.

Представник ГУР зазначає що найініціативнішими в цьому плані наразі є саме частково мобілізовані росіяни.

Це люди, які взагалі не розуміють, що їм робити на війні в Україні й для чого вони тут опиняються, - зазначає Юсов.

Що важливо знати про проєкт "Хочу жить"

Український державний проєкт "Хочу жить", який має на меті допомогти російським солдатам безпечно здатися в полон бійцям ЗСУ.

Для отримання інформації, як здатися в полон, російським військовим або їхнім рідним та близьким слід телефонувати за цілодобовими номерами: +38 066 580 34 98; +38 093 119 29 84.

Росіянам гарантують утримання згідно з нормами Женевських конвенцій.

Не можна також не згадати про те, що сайт проєкту "Хочу жить" блокують на території РФ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?