МВС розкрило попередні причини аварії на хімзаводі РівнеАзот
Категорія
Україна
Дата публікації

МВС розкрило попередні причини аварії на хімзаводі РівнеАзот

МВС розкрило попередні причини аварії на хімзаводі РівнеАзот
Джерело:  online.ua

У Міністерстві внутрішніх справ розкрили попередні причини резонансної аварії, яка сталася на хімічному заводі “РівнеАзот” напередодні у вівторок, 20 липня.

Джерело: міністр Денис Монастирський

Посадовець виступив на урядовому засіданні 21 липня. За його словами, жодна людина не постраждала під час чи внаслідок інциденту.

“Вчора о 16:57 на ПАТ "РівнеАзот" сталася аварійна зупинка агрегату цеху неконцентрованої азотної кислоти та відбулася розгерметизація трубопроводу. Відбувся разовий викид незначної кількості нітрозних газів, які бачили громадяни, та що потрапило в ЗМІ.

Вже за 26 хвилин персоналом об’єкту витік газу було припинено. Внаслідок події призупинено роботу однієї ділянки роботи цеху азотної кислоти. Сам виробничий процес підприємства не зупинявся. Постраждалих чи забруднення території не зафіксовано. Згідно з інформацією ДСНС, викиди газу, що сталися, не становлять загрози життю та здоров’ю населення”, - наголосив Монастирський.

Щодо причин міністр зауважив, що підприємство працює з 1969 року. Капітальний ремонт, який зокрема передбачає заміну трубопроводів, не проводили упродовж принаймні кількох останніх декад. Попередні причини можуть бути пов’язані з невідповідністю матеріалу труб із заявленими характеристиками виробника, а також корозією окремих ділянок труб.

Точні дані нададуть експерти зі спеціальної комісії, яка наразі працює на підприємстві.

У міністерстві тим часом рекомендували провести позапланові перевірки на всіх хімічнонебезпечних об’єктах 1 та 2 ступенів хімнебехпеки. Для цього необхідно практично відпрацювати дії персоналу та об’єктів аварійно-рятувальних служб.

Аварія на РівнеАзот

Раніше проінформували, що в цеху з виробництва азотної кислоти сталася розгерметизація трубопроводу з нітрозними газами. До Рівного нібито наблизилася хмара рудого диму, однак рятувальники констатували відсутність загрози для людей і відсутність небезпечних речовин у повітрі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?