МЗС Білорусі викликало посла України через падіння ракети С-300
Категорія
Світ
Дата публікації

МЗС Білорусі викликало посла України через падіння ракети С-300

МЗС Білорусі викликало посла України через падіння ракети С-300
Джерело:  online.ua

29 грудня Міністерство закордонних справ викликало посла України Ігоря Кизима, щоб висловити протест через падіння ракети зенітно-ракетного комплексу С-300 на території РБ. Цю інформацію підтвердив речник білоруського зовнішньополітичного відомства Анатолій Глаз. Варто зазначити, що ні одна із сторін поки не змогла з'ясувата, яка саме ракета впала у Білорусі — російська чи українська.

Джерело: провладне інформагентство "Белта"

У Лукашенка висловили протест послу України через падіння ракети

Сьогодні силами ППО Білорусі було збито над територією Білорусі українську ракету комплексу С-300. Це дуже серйозний інцидент. І білоруська сторона максимально серйозно до цього питання ставиться. У зв'язку з цим сьогодні в МЗС Білорусі був викликаний посол України Ігор Кизим, якому було заявлено рішучий протест, - йдеться в заяві білоруського дипломатичного відомства.

Окрім того, наголошується, що офіційний Мінськ вимагає, щоб українська влада "провела детальне розслідування всіх обставин пуску зазначеної ракети, притягнула до відповідальності винних і вжила вичерпних заходів, щоб не допустити повторення в майбутньому подібних інцидентів".

Що відомо про падіння ракети на території РБ

Вранці 29 грудня біля села Горбаха Брестської області Білорусі впала ракета від ЗРК С-300.

Що важливо розуміти, це сталося під час пуску з боку Росії крилатих ракет повітряного та морського базування, зенітних керованих ракет до ЗРК С-300 по об’єктах енергетичної інфраструктури України.

Нашій ППО вдалося успішно знищити 54 російські крилаті ракети з 69 запущених ворогом.

Міноборони РБ продовжує стверджувати, що їхня ротиповітряна оборона країни збила українську ракету з ЗРК С-300.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?