МЗС дорікнуло Росії новим порушенням домовленостей
Категорія
Політика
Дата публікації

МЗС дорікнуло Росії новим порушенням домовленостей

МЗС дорікнуло Росії новим порушенням домовленостей
Джерело:  online.ua

У Міністерстві закордонних справ України звинуватили в порушенні Віденського документа ОБСЄ від 2011 року, який активував офіційний Київ.

Джерело: коментар МЗС

За офіційними даними дипломатів, йдеться про документ щодо заходів зміцнення довіри та безпеки, який був активований попереднього тижня, 7 квітня.

Відповідно угоді російській стороні відправили запит на офіційному рівні щодо надання роз’яснення з приводу скупчення військ біля кордонів України, а також в ОРДЛО.

“На жаль, російська сторона відмовилася надавати субстантивну інформацію відповідно до запиту, заявивши, що не веде такої діяльності. Подальші намагання української сторони залучити Росію до консультацій, спрямованих на зниження безпекової напруги, також були проігноровані російською стороною. Російська делегація бойкотувала і скликану Україною 10 квітня зустріч за участі інших держав-учасниць ОБСЄ”, - заявили в МЗС.

Дипломати звернули увагу на намір російського режиму продовжувати військовий тиск, спрямований проти України, що підтверджує відмова від виконання положень Віденського документа.

“Закликаємо російську сторону відвести війська від кордону з Україною, припинити войовничу риторику і дезінформацію та почати добросовісно виконувати безпекові положення Мінських домовленостей та її зобов’язання за Віденським документом ОБСЄ”, - резюмували у відомстві.

Що відомо про агресивні демонстрації Росії

У березні російське військове керівництво почало перекидувати військові підрозділи з різноманітною зброєю та технікою в райони уздовж всього кордону з Україною. Навчання проходили навіть у Криму.

Одночасно з цим окупаційний режим на Донеччині та Луганщині підтримує довготривале загострення у прифронтових районах, що лунає регулярними обстрілами українських позицій та втратами серед особового складу Збройних сил.

Що говорить Кремль про небезпечну ескалацію

У Кремлі звинуватили Україну — державу, що через ворожу окупацію втратила регіон і частково не контролює ще безліч районів на сході — нібито в агресії, саме через яку й проводиться перекидання військової сили на кордони.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?