МЗС ініціює санкції проти румунської сенаторки. Вона пропонує анексувати частину України
Категорія
Політика
Дата публікації

МЗС ініціює санкції проти румунської сенаторки. Вона пропонує анексувати частину України

МЗС ініціює санкції проти румунської сенаторки. Вона пропонує анексувати частину України
Джерело:  online.ua

Румунська сенаторка Діана Шошоаке подала законопроєкт, який пропонує приєднати до Румунії частину південного регіону України. МЗС України ініціює накладення санкцій на неї.

Джерело: Олег Ніколенко

МЗС ініціює запровадження санкцій проти румунської сенаторки

Ніколенко назвав дії Шошоаке класичним прикладом із методички російського реваншизму.

Ми рішуче засуджуємо спробу поставити під сумнів територіальну цілісність України, підважити дух добросусідства між Україною та Румунією, - написав він.

Речник МЗС зазначив, що міністерство ініціює накладення санкцій на Діану Шошоаке як особу, яка створює загрозу національній безпеці.

Що пропонує Шошоаке

Шошоаке подала проект закону з вимогою «денонсації Договору про добросусідство та співпрацю між Румунією та Україною».

Денонсуючи Договір, Шошоаке вимагає, щоб Румунія анексувала території, які колись були частиною міжвоєнної Румунії.

Румунські ЗМІ зазначають, що своєю ініціативою Шошоаке публічно підтримує виступ колишнього президента Росії Дмитра Медведєва, який влітку минулого року заявив, що Румунія хоче анексувати території України.

Крім того, Шошоаке є подругою російського посла в Бухаресті, якого регулярно відвідує. У свій останній візит до представництва Кремля в Бухаресті вона поїхала відзначати «підсумки спецоперації» в Україні.

Законодавча ініціатива є частиною офіційної лінії пропаганди Кремля, яка після початку війни намагалася переконати міжнародну громадськість, що сусідні з Україною держави також хотіли б розпочати з нею війну за повернення територій.

Завдяки цій ініціативі ми хочемо відновити культурну ідентичність, традиції, звичаї та релігію населення Румунії, яке налічує приблизно 1 мільйон румунів, включаючи змішані сім’ї.

Також Шошоаке аргументує свої вимоги тим, що Румунія допомогла Україні військовою технікою та зброєю через НАТО і прийняла близько 3 млн біженців з України.

Ми просимо Україну віддати нам землі, на яких проживають наші румунські брати, - цинічно зазначила вона.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?