МЗС назвало головну мету візиту очільника Держдепу США до України
Категорія
Політика
Дата публікації

МЗС назвало головну мету візиту очільника Держдепу США до України

МЗС назвало головну мету візиту очільника Держдепу США до України
Джерело:  online.ua

Команда глава держави Володимира Зеленського офіційно повідомила, що під час візиту очільника Державного департаменту США Ентоні Блінкена до Києва 5-6 травня буде йти мова про посилення політичної та оборонної підтримки України. З такою заявою виступив заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін.

Джерело:  УНІАН

Що відомо про візит Блінкена в Україну

Українські дипломати звертають увагу на те, що офіційний Київ стане першою європейською столицею, яку Ентоні Блінкен вирішив відвідати з повноцінним двостороннім візитом.

Євген Єнін стверджує, в першу чергу, цей візит розглядається "як сигнал надзвичайно потужної підтримки з боку Сполучених Штатів в протидії російській гібридній агресії".

"Ми розраховуємо на посилення нашої підтримки як політичної, так і в оборонній сфері з боку нашого головного безпекового союзника. Ми розраховуємо на подальшу підтримку Сполученими Штатами курсу реформ, а також модернізацію усіх сфер життєдіяльності, насамперед тих, які, безумовно, пов'язані з національною безпекою і обороною", - наголосив представник МЗС України.

Окрім того, Євген Єнін повідомив, що представники США та України мають намір обговорити питання активізації взаємодії у сфері торгівлі і інвестицій.

"Будемо говорити про збільшення потенціалу взаємної співпраці в рамках міжнародних організацій. Будемо говорити про механізми технічної допомоги, які на сьогоднішній день потребує українська економіка, включно з енергетичним сектором", - підсумував український дипломат.

Як Ентоні Блінкен реагував на скупчення військ Росії біля кордонів України

Нещодавно американський дипломат Ентоні Блінкен попередив команду Володимира Путіна про наслідки, якщо Росія все-таки наважиться атакувати Україну.

"Повинен сказати, що я серйозно стурбований діями Росії на кордоні з Україною. На них зосереджено більше російських сил, ніж будь-коли з 2014 року. Ось чому ми підтримуємо дуже тісні контакти і координацію з нашими союзниками і партнерами в Європі. Всі поділяють цю стурбованість ", — заявив нещодавно Блінкен.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?