МЗС назвало головну перешкоду на шляху надання ПДЧ Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

МЗС назвало головну перешкоду на шляху надання ПДЧ Україні

МЗС назвало головну перешкоду на шляху надання ПДЧ Україні
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства закорднонних справ України Дмитро Кулеба переконаний, що під час саміту НАТО наступного місяця не буде ухвалене рішення щодо надання Україні Плану дій щодо членства (ПДЧ). Він також пояснив, чому більшість членів Альянсу досі блокують цей крок.

Джерело: "Україна 24"

Кулеба прокоментував можливість надання Україні ПДЧ

"В цьому році президент Зеленський і МЗС поставили питання про необхідність надання Україні ПДЧ. Я не думаю, що на саміті в червні це рішення буде ухвалене. Але для нас дуже важливо розпочати цю дискусію і запустити процес, який призведе зрештою до надання ПДЧ для України", - наголосив Дмитро Кулеба.

Відповідаючи на питання про перешкоди, які стоять на заваді отриманню ПДЧ, український дипломат розповів про побоювання деяких держав-членів НАТО спровокувати нову агресію з боку РФ.

"На жаль, все ще декілька країн серед союзників керуються логікою не провокувати Росію і вважають, що сидіти і нічого не робити – це найкращий спосіб тримати Росію в спокої. Ми їм разом з іншими партнерами, які поділяють нашу точку зору, всіляко доводимо, що їхня логіка є хибною. Але це займає час", - заявив Дмитро Кулеба, звернувши увгау нате, що членство нашої країни в Альянсі можна вважати "історично неминучим".

За словами очільника МЗС України, наразі офіційний Київ активно продовжує діалог з партнерами, щоб отримати запрошення на участь в червневому саміті НАТО.

"Саміт, який на червень запланований, є мінісамітом і передбачає, що участь у ньому братимуть лише союзники. Ми працюємо з партнерами для того, щоб знайти формат долучення України та Грузії до нього. Ця робота все ще продовжується, тому говорити про те, що саміт відбудеться без залучення України – зарано", - підсумував український дипломат.

Що важливо розуміти, команда Володимира Зеленського досі плекає надію, що Альянс ще запросить нашу країну та інших партнерів до участі у саміті 14 червня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?