МЗС назвало причину катастрофічної ситуації з водою в Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

МЗС назвало причину катастрофічної ситуації з водою в Криму

МЗС назвало причину катастрофічної ситуації з водою в Криму
Джерело:  online.ua

У Міністерстві закордонних справ нагадали, що українська сторона не постачатиме водні ресурси в окупований Крим, який опинився у стані кризи через політику російського режиму на півострові.

Джерело: Інтерфакс-Україна

За словами речника відомства Олега Ніколенка, подача води можлива лише до деокупованого Криму.

“Маємо розуміти, що проблема водних ресурсів загострилася на тлі масованої російської мілітаризації Кримського півострова. Чим більше Російська Федерація будуватиме військових баз у Криму, тим менше води залишатиметься для потреб цивільного населення. РФ як держава-окупант має повністю усвідомлювати свою відповідальність”, - наголосив представник міністерства.

Він звернув увагу на невиконання з російського боку всіх міжнародно-правових зобов’язань, що стане, зокрема, предметом обговорення під час інавгураційного саміту Кримської платформи наприкінці літа.

“Кінцевою метою зусиль України має стати повна деокупація українських територій - і Кримського півострова, і окремих районів у Донецькій і Луганській областях”, - резюмував Ніколенко.

Натомість нещодавно речник української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович, який також є радником голови Офісу президента, допустив зміну позиції Києва “тільки з точки зору дуже серйозних поступок з боку Росії”.

Такими він назвав положення мінських угод - виведення окупаційних корпусів з ОРДЛО на сході України, повернення контролю над цими районами.

Окупанти й вода у Криму

Перший віце-спікер "кримського парламенту" Юхим Фікс 7 червня повідомив, що російські слідчі вже проводятт експертизи для порушення кримінальної справи щодо "організаторів енергетичної, продовольчої, транспортної та водної блокад Криму".

Окупанти українського півострова в мільярдах оцінюють збитки через "водну блокаду" Криму. Через міжнародні суди вони також планують зобов’язати Україну виплатити додатково 50 млрд рублів, які витратить Росія на "вирішення проблем водозабезпечення" окупованого нею Кримського півострова.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?