Окупанти Криму почали погрожувати Україні міжнародними судами
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти Криму почали погрожувати Україні міжнародними судами

Окупанти Криму почали погрожувати Україні міжнародними судами
Джерело:  online.ua

Підконтрольні Кремлю окупаційна влада українського Криму готують позов проти України до міжнародного суду з прав людини. Хочуть звинуватити Київ в "геноциді" кримчан.

Джерело: Крим.Реаліі

Перший віце-спікер "кримського парламенту" Юхим Фікс 7 червня повідомив, що російські слідчі вже проводятт експертизи для порушення кримінальної справи щодо "організаторів енергетичної, продовольчої, транспортної та водної блокад Криму".

"Ми йдемо за своїм напрямом, направили звернення в слідком Росії, вже призначені слідчі, які займаються цією справою, вже є доручення щодо проведення експертиз. Якщо буде потрібно, будемо звертатися до міжнародного суду з прав людини через геноцид по відношенню до кримчан", - заявив представник окупантів.

Окупанти оцінили збиток через проблеми з водою в Криму

Окупанти українського півострова в мільярдах оцінюють збитки через "водну блокаду" Криму. Через міжнародні суди вони також планують зобов'язати Україну виплатити додатково 50 млрд рублів, які витратить Росія на "вирішення проблем водозабезпечення" окупованого нею Кримського півострова.

"Ми спочатку повинні довести в наших російських судах. Потім далі будемо до міжнародних норм апелювати. Настане момент, коли ми зможемо пред'явити ці позови в повній мірі. Це початок великої претензійної роботи, тому що слідом у нас енергетична блокада, транспортна блокада - це мільярди , які ми були змушені витратити і ще витратимо ", - загрожує Україні глава підконтрольного Кремлю "парламенту" Криму Володимир Константинов.

Позиція України та ООН

Українська влада займає чітку позицію з питання відновлення постачання дніпровської води в Крим. Офіційний Київ нагадує, що Україна буде забезпечувати кримчан водою тільки після деокупації півострова.

В ООН при цьому нагадують Путіну, що урахуванням анексії Кримського півострова саме Росія несе основну відповідальність за забезпечення доступу до води людей у Криму.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?