МЗС опублікувало онлайн-карту відкритих країн для українців
Категорія
Україна
Дата публікації

МЗС опублікувало онлайн-карту відкритих країн для українців

МЗС опублікувало онлайн-карту відкритих країн для українців
Джерело:  online.ua

Список відкритих країн для наших громадян розшириться більш ніж вдвічі після приєднання України до Глобальної мережі COVID-сертифікатів. Наразі вже є дозвіл на відвідання 52 країн у випадку наявності в туристів вакцинації. Мандрувати можна з COVID-сертифікатом, завантаженим у "Дію", їх визнають більш ніж пів сотні країн, нагадала сьогодні заступниця глави МОЗ Марія Карчевич. 

Джерело:  Facebook  МОЗ

Вже найближчим часом українцям мають відкрити кордони до ще 80 країн, запевнила Карчевич. Це станеться після приєднання до згаданої глобальної сертифікатної інституції. Послаблення обмежень має статися попри тенденції до все більшого поширення нововиявленого штаму "Омікрон", який вже зафіксували в щонайменше 77 країнах.

Незабаром з українським COVID-сертифікатом можна буде відвідати понад 80 країн світу. Україна готується приєднатися до глобальної мережі ковід-сертифікатів, що здатна охопити всі країни світу. Учасники мережі будуть визнавати цифрові документи один одного і не вимагатимуть додаткових COVID-документів при перетині кордону.

– Марія Карчевич, заступниця глави МОЗ

Фактично, нововведення дозволить вакцинованим громадянам України відвідувати більше країн без ПЛР-тестів і самоізоляції в країнах прибуття. Але тут варто додати - якщо це можливо, зважаючи на епідситуацію.

Наразі одними з ключових ресурсів, де можна перевірити можливість перетинання кордону є:

  1. Онлайн-карта, МЗС

  2. Портал VisitUkraine.Today.

ВООЗ зробила тривожну заяву про поширення Омікрону

Нагадаємо, попри всі дозволи, епідеміологічна ситуація в світі все рівно залишається непростою. Зокрема, сьогодні ми повідомляли, що ВООЗ хоч і підтвердила наявність офіційно підтверджених випадків Омікрону в 77 країнах, все ж у відомстві визнають, що фактична кількість країн з інфікованим населенням може бути значно більшою. Зважаючи на те, що не всі випадки реєструють у медзакладах, які згодом передають власну статистику вищим органам.

Також тут констатують, що між країнами залишається великий розрив у рівнях вакцинації. 41 країна досі не змогла вакцинувати й 10% свого населення, а 98 країн не досягли 40%.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?