МЗС підтвердило загибель 9 українців у ДТП автобуса в Італії
Категорія
Світ
Дата публікації

МЗС підтвердило загибель 9 українців у ДТП автобуса в Італії

ДТП автобуса в Італії

Міністерство закордонних справ (МЗС) України підтвердило, що в аварії з туристичним автобусом, що розбився біля італійської Венеції у Местре 3 жовтня, загинули 9 українців.

МЗС підтвердило загибель 9 українців у ДТП автобуса в Італії

Про це повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

За його словами, поліція Венеції підтвердила загибель дев'яти українців та поранення шести.

Українські консули сьогодні відвідають у лікарнях постраждалих громадян, ознайомляться з їх станом і нададуть їм необхідну консульську допомогу, – зазначив Ніколенко.

В Італії розбився автобус

Автобус транспортної компанії La Linea, який впав біля залізничної колії між Местре та Маргерою, був орендований туристами з кемпінгу.

У результаті аварії загинула 21 особа, двоє з них діти, 15 отримали поранення, 5 з яких у тяжкому стані.

Автобус їхав естакадою сполучної дороги, яка веде від Местре до Маргери та автомагістралі А4, коли з невстановлений причин, він пробив парапет і впав, опинившись між складом і коліями станції Местре, після чого загорівся.

ЗМІ повідомляють, що автобус, який працює на гібридній метано-дизельній паливній системі, міг загорітися після того, як торкнувся електричних кабелів.

Величезна трагедія. Автобус, який потрапив у ДТП, прямував із Венеції до Маргери. Він повністю з'їхав з дороги і злетів з мосту. Ми в траурі, - сказав мер Луїджі Бруньяро.

Серед версій аварії хвороба водія, який також загинув у ДТП, або неправильний маневр на місці ремонту шляхопроводу. Причини з'ясовують слідчі.

ЗМІ з посиланням на речника Міністерства закордонних справ Олега Ніколенка повідомляють, що у ДТП загинуло 5 українців. Ще троє отримали поранення.

Наразі українські дипломати встановлюють звʼязок з родичами постраждалих.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?