МЗС приструнило Кремль після систематичних погроз
Категорія
Політика
Дата публікації

МЗС приструнило Кремль після систематичних погроз

МЗС приструнило Кремль після систематичних погроз
Джерело:  online.ua

У Міністерстві закордонних справ жорстко відреагували на концентрацію військової сили біля українських кордонів з боку Росії.

Джерело: МЗС

За словами міністра Дмитра Кулеби, українську сторону не залякати перекиданням військової техніки до кордонів. Він нагадав, що наразі у прикордонних російських регіонах та окупованому Криму сконцентрована надзвичайна військова сила Кремля.

“Не дочекаєтесь, ми не боїмося”, - резюмував він під час брифінгу.

У четвер 15 квітня, до Києва прибули міністри закордонних справ з держав Балтії. Їхній візит прямо пов’язаний з ескалацією конфлікту між Україною та Росією.

“Радий вітати у Києві балтійських колег і друзів, Єву-Марію Лійметс з Естонії, Едгарда Рінкевичса з Латвії, Габріелюса Ландбергіса з Литви, на тлі ескалації Росією безпекової ситуації на тимчасово окупованих територіях України та вздовж кордону нашої держави. Ми непохитні у нашій єдності на тлі погроз Москви”, - наголосив Кулеба у Twitter.

Терміновий візит балтійських міністрів до України

Про спільний приїзд одразу трьох топдипломатів Естонії, Латвії та Литви стало відомо буквально напередодні у середу, 14 квітня.

“Візит має на меті продемонструвати солідарність Естонії, Латвії та Литви з Україною на тлі дестабілізуючих дій Російської Федерації, зокрема небезпечного нарощування військової присутності поблизу українських кордонів, суттєвого загострення безпекової ситуації на тимчасово окупованих територіях України та масованої російської пропаганди”, - пояснили тоді в МЗС.

Загострення між Україною та Росією

Навесні 2021 року окупаційний режим на сході країни посилив обстріли українських позицій, зокрема й з використанням снайперської зброї. Одночасно російський уряд почав збирати військову силу в районах, максимально наближених до кордонів сусідньої держави.

У Кремлі спочатку називали це внутрішньою справою, яка не несе жодної загрози світовій безпеці та яка є підготовкою до весняних навчань. Пізніше на рівні російського Міноборони звернули увагу на нібито загрозу з боку НАТО, на яку треба реагувати — одночасно з протидією терактам, що готують Україна, ЄС, США.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?