Три іноземних міністри терміново прибудуть в Україну через ескалацію
Категорія
Політика
Дата публікації

Три іноземних міністри терміново прибудуть в Україну через ескалацію

Три іноземних міністри терміново прибудуть в Україну через ескалацію
Джерело:  online.ua

Україну відвідають у терміновому порядку три міністри закордонних справ з Євросоюзу. Причиною стало загострення конфлікту між українською та російською сторонами.

Джерело: МЗС України

Відзначається, що прибуття міністрів очікується вже у четвер, 15 квітня.

“15 квітня міністри закордонних справ Естонії Єва-Марія Лійметс, Латвії Едгарс Рінкевичс та Литви Габріелюс Ландсбергіс відвідають Україну зі спільним робочим візитом на запрошення міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби”, - наголосило українське зовнішньо політичне відомство.

Кулеба разом з балтійськими колегами обговорюватиме реальні кроки для підтримки суверенітету й територіальної цілісності України. Також важливими пунктами зустрічі стануть зміцнення взаємодії у галузі безпеки, просування європейської та євроатлантичної інтеграції України.

“Візит має на меті продемонструвати солідарність Естонії, Латвії та Литви з Україною на тлі дестабілізуючих дій Російської Федерації, зокрема небезпечного нарощування військової присутності поблизу українських кордонів, суттєвого загострення безпекової ситуації на тимчасово окупованих територіях України та масованої російської пропаганди”, - наголосили в МЗС.

Реакція міжнародної спільноти на загострення

Дії російської сторони викликали обурення та відповідні заяви з боку представників Євросоюзу та Сполучених Штатів від моменту виявлення. Переміщення десятків тисяч солдатів Кремля до українських кордонів спровокувало жорсткі заяви іноземних дипломатів і політиків.

Зокрема, президент США Джо Байден, а до нього кілька європейських лідерів, провів особисту телефонну бесіду з Володимиром Путіним з приводу загострення у конфлікті з Україною.

Цьому передували оголошення Вашингтона щодо непохитної підтримки українського партнера на тлі нових надзвичайних викликів.

Одночасно на рівні Євросоюзу останніми днями лунають думки про обговорення нових санкцій проти РФ через агресивну політику.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?