МЗС спростувало свою заяву про захоплення українського літака в Афганістані
Категорія
Україна
Дата публікації

МЗС спростувало свою заяву про захоплення українського літака в Афганістані

МЗС спростувало свою заяву про захоплення українського літака в Афганістані
Джерело:  online.ua

24 серпня пресслужба Міністерства закордонних справ офіційно повідомила, що український літак в Кабулі не захоплювали озброєнні люди. В МЗС почали запевняти, що заступник міністра Євген Єнін, мовляв, просто пояснював безпрецедентний рівень труднощів в аеропорту, і його заяву не зрозуміли журналісти.

Джерело: "24 канал"

В МЗС зазначають, що ситуація в аеропорту Кабула наближена до хаосу

Речник МЗС Олег Ніколенко наголосив, що усі літаки, які залучали до евакуації українців, безпечно добиралися до Києва.

"Захоплених українських літаків в Кабулі або деінде немає. Інформація про "захоплений літак" не відповідає дійсності", – підкреслив представник дипломатичного відомства.

За словами прессекретаря МЗС, Євген Єнін намагався пояснити безпрецедентний рівень труднощів, з якими доводилося стикатися дипломатам.

"Маємо розуміти, що ситуація в аеропорту наближена до хаосу, багато людей намагаються зачепитися хоча б за якусь можливість покинути країну. Потрібно було забезпечити, щоб необхідні люди сіли на необхідний літак в безпечних умовах, і далі безпечно повернулися додому", – додав Олег Ніколенко.

Він також звернув увагу на те, що міністерство залишається на зв'язку з українцями в Афганістані, а також опрацьовує можливі безпечні шляхи їх евакуації.

Як уже згадувалося раніше, нещодавно Євген Єнін розповів вражаючі деталі евакуації українських громадян з Афганістану. Він також неочікувано для всіх заявив, один наш літак захопили озброєнні вогнепальною зброєю люди. Вони фактично вкрали судно та вилетіли в Іран з невідомими людьми на борту - уже 24 серпня цю заяву спростувало МЗС України.

Що наразі відбувається в Афганістані

  • Нещодавно стало відомо, що в Афганістані таліби увійшли до столиці Кабулу.

  • Після цього президент країни Ашраф Гані в супроводі керівника своєї адміністрації і радника з нацбезпеки виїхав з країни і попрямував в Таджикистан.

  • За словами лідера країни, він вирішив поїхати, щоб запобігти кровопролиттю в Кабулі.

  • Згодом таліби повідомили, що увійшли до президентського палацу в столиці Афганістану Кабулі.

  • Місцеві жителі масово намагаються покинути Кабул. Щонайменше п’ятеро людей загинули в аеропорту міста, коли сотні людей намагалися силою проникнути в літаки, що вилітали з афганської столиці.

  • 17 серпня віцепрезидент Афганістану Аммрулла Салех неочікувано для всіх оголосив себе главою держави та закликав боротися з талібами.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?