МЗС уточнило деталі переговорів Зеленського з Ердоганом в США
Категорія
Політика
Дата публікації

МЗС уточнило деталі переговорів Зеленського з Ердоганом в США

МЗС уточнило деталі переговорів Зеленського з Ердоганом в США
Джерело:  online.ua

У Міністерстві закордонних справ виступили з поясненням перших підсумків особистої зустрічі президента України Володимира Зеленського з державним лідером Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом.

Джерело: міністр Дмитро Кулеба

За словами дипломата, зустріч відбулася напередодні у Сполучених Штатах, де український президент знаходиться через проведення Генеральної асамблеї ООН.

Уточнюється, що державні лідери окрім інших питань торкнулися теми розгортання в Україні будівництва турецьких ударних безпілотних апаратів Bayraktar.

“Я вже сказав про це: там все буде добре, і завод Bayraktar на території України буде”, - резюмував Кулеба.

Переговори України й Туреччини

За попереднім оголошенням керівництва компанії Baykar, проєкт буде інвестиційним, таким, що принесе користь обом державам. Буквально Baykar зацікавлена в інвестуванні 100% необхідних ресурсів, які необхідні зокрема для створення потужностей техобслуговування, ремонту з супроводжувальними сервісами.

“Baykar намір інвестувати в Україну, і в цей час розробляє відповідний інвестиційний проєкт. Інвестори хочуть прийти в Україну, і є закони — про підтримку проєктів зі значними інвестиціями, про індустріальні парки… Це була б потужна ініціатива, яка збагатила б обидві держави”, - звернула увагу турецька сторона у серпні.

Співпраця України з Туреччиною

Паралельно з цим український уряд домовився з Анкарою щодо придбання ударних безпілотників для Збройних сил. Йдеться про сучасну модель Bayraktar TB2. Окрім комерційної оборонної взаємодії турецький партнер виступав із готовністю до безпосередньо тренування армійських фахівців.

Передбачається, що Туреччина може у разі успішного узгодження такої ініціативи відправити в Україну групу військових інструкторів для підготовки бійців Збройних сил, а також армійські підрозділи заради проведення спільних навчань

Це своєю чергою спричинило нове загострення відносин між офіційними Анкарою та Москвою, оскільки остання невдоволена через модернізацію українського війська.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?