Туреччина хоче побудувати центр розробки бойових БПЛА в Україні
Категорія
Технології
Дата публікації

Туреччина хоче побудувати центр розробки бойових БПЛА в Україні

Туреччина хоче побудувати центр розробки бойових БПЛА в Україні
Джерело:  online.ua

Турецька компанія Baykar, яка відома розробкою ударних армійських безпілотників, має намір розгорнути в Україні науково-дослідний центр зі збірки БПЛА.

Джерело: Інтерфакс-Україна

За оголошенням керівництва компанії, проєкт буде інвестиційним, таким, що принесе користь обом державам. Буквально Baykar зацікавлена в інвестуванні 100% необхідних ресурсів, які необхідні зокрема для створення потужностей техобслуговування, ремонту з супроводжувальними сервісами.

“Baykar намір інвестувати в Україну, і в цей час розробляє відповідний інвестиційний проєкт. Інвестори хочуть прийти в Україну, і є закони - про підтримку проєктів зі значними інвестиціями, про індустріальні парки. Але вони ще не працюють, ми очікуємо механізми їх реалізації, і якщо ці проєкти порівнювати, то ми бачимо, що закон про індустріальні парки надає набагато більше переваг, ніж закон про інвестпроєкти”, - зауважили у компанії.

Представники Baykar звернули увагу, що підтримують створення механізму, дорожньої карти для залучення інвестицій з турецьких компаній до оборонно-промислового комплексу України, а також залучення до співпраці у відповідній галузі.

Турецька сторона зацікавлена також у створенні індустріального технопарку оборонних розробок для спільної праці України й Туреччини.

“Це була б потужна ініціатива, яка збагатила б обидві держави”, - наголосили в компанії.

Співпраця України й Туреччини

Офіційний Київ домовився з Анкарою про придбання військових БПЛА Bayraktar TB2. Окрім комерційної оборонної взаємодії турецький партнер виступав із готовністю до безпосередньо тренування армійських фахівців.

Передбачається, що Туреччина може у разі успішного узгодження такої ініціативи відправити в Україну групу військових інструкторів для підготовки бійців Збройних сил, а також армійські підрозділи заради проведення спільних навчань

Реакція РФ

Водночас у Кремлі обурливо поставилися до зближення України з Туреччиною.

“Необхідно з’ясувати це питання і переглянути взаємини Росії з Туреччиною, оскільки це країна НАТО, ми їй поставляємо комплекси ППО С-400, а вона поставляє озброєння Україні, знаючи, які відносини у нас з нею”, - стверджували у червні в Держдумі РФ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?