МЗС відреагувало на провокативні заяви ЗМІ щодо членства України в НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

МЗС відреагувало на провокативні заяви ЗМІ щодо членства України в НАТО

МЗС відреагувало на провокативні заяви ЗМІ щодо членства України в НАТО
Джерело:  online.ua

У ЗМІ поширювалась новина про відсутність конкретики США та Німеччини щодо вступу України в НАТО. МЗС України назвало ці заяви помилковими і неактуальними.

Джерело: Олег Ніколенко

У МЗС прокоментували заяви світових ЗМІ щодо України у НАТО

Речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко звернув увагу на публікацію у Німецькому агентстві преси щодо неоднозначності вступу України до НАТО.

Він заявив, що подібні публікації намагаються послабити міжнародну підтримку України, змінити акценти довкола очікуваних контрнаступів та просувати “альтернативні” мирні плани.

За його словами, німецькі журналісти, посилаючись на неназваних співрозмовників, стверджують, що кроки до членства в НАТО можуть відволікти від “набагато важливішої підтримки України” і підштовхнути Росію до більш агресивної війни.

Олег Ніколенко спростовує такі заяви, пояснюючи, що зазначені аргументи є помилковим та втратили свою актуальність.

Крім того Ніколенко заявив, що Україна вистояла тоді, коли ніхто у неї не вірив і назвав українську армію найсильнішою в Європі.

 Не буде перебільшенням назвати українську армію найсильнішою армією Європи. Українці зараз роблять найбільший внесок в євроатлантичну безпек, – сказав він.

Речник МЗС також нагадав слова голови відомства Дмитра Кулеби, який говорив, що “єдине, що провокує Росію – це невизначеність”.

За словами Ніколенка, просування на шляху до вступу України в НАТО навпаки змусить Росію вгамувати свою агресію, ба більше – майбутнє євроатлантичної безпеки вирішується на полі бою в Україні та гарантуватиме стратегічну безпеку всього Альянсу.

Тому у відповідь на розмірковування анонімних джерел ми наголошуємо, що вступ України до НАТО – в інтересах самого Альянсу і закликаємо партнерів проявити лідерство, – йдеться у дописі.

США підтримують вступ України до НАТО

За словами заступника речника Держдепу США Веданта Патела, Вашингтон підтримує вступ України до НАТО, проте наразі ключові зусилля зосереджені на допомозі Україні.

До того ж, Зеленський заявляв, що генсек НАТО Єнс Столтенберг нарешті змінив своє ставлення до питання членства України і підтримує це рішення.

Він звернув увагу на те, що це не Україна вирішила не вступати до НАТО, а члени блоку не наважились ухвалити рішення свого часу.

На переконання українського лідера, саме приклад Фінляндії, яка швидко вступила в НАТО, яскраво демонструє той факт, що всі погрози Росії — просто пустий звук.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?