МЗС вимагає розслідувати всиновлення омбудсманом РФ викраденої з Маріуполя дитини
Категорія
Україна
Дата публікації

МЗС вимагає розслідувати всиновлення омбудсманом РФ викраденої з Маріуполя дитини

МЗС вимагає розслідувати всиновлення омбудсманом РФ викраденої з Маріуполя дитини
Джерело:  online.ua

МЗС України закликає правоохоронців відкрити справу проти російського омбудсмана Марії Львової-Бєлової, яка заявила, що незаконно всиновила дитину, яку було викрадено з Маріуполя.

Джерело: МЗС України

Омбудсман РФ всиновила викрадену дитину з Маріуполя

Міністерство закордонних справ України звернуло увагу на заяву уповноваженої при президентові Російської Федерації з прав дитини Марії Львової-Бєлової про незаконне всиновлення нею української дитини, яка була викрадена в Маріуполі російською армією.

Російська уповноважена також зізналася в сприянні незаконному всиновленні в РФ іще близько 350 дітей із захоплених регіонів Донбасу, підкреслили в міністерстві.

Вивезення українських дітей із тимчасово окупованих територій України в Росію та подальше їхнє всиновлення з боку російських громадян грубо порушують законодавство України, а також Женевську конвенцію про захист цивільного населення під час війни від 1949 року, яка передбачає зобов’язання держави-окупанта не змінювати громадянського статусу дітей, і Конвенцію ООН про права дитини від 1989 року.

На доручення міністра закордонних справ Дмитра Кулеби МЗС України ініціює перед правоохоронними органами України відкриття справи проти Львової-Бєлової, в діях якої вбачаються ознаки кримінального правопорушення.

У МЗС закликали міжнародну спільноту рішуче засудити триваючі злочини Росії та її посадовців проти дітей на тимчасово окупованих українських територіях.

Україна продовжить докладати максимальних зусиль, аби українські діти, які були незаконно вивезені та всиновлені в Росії, були повернуті до їхніх батьків або законних опікунів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?