Кулеба вимагає заборонити Russia Today у всьому світі після закликів "топити" українських дітей
Категорія
Україна
Дата публікації

Кулеба вимагає заборонити Russia Today у всьому світі після закликів "топити" українських дітей

Кулеба вимагає заборонити Russia Today у всьому світі після закликів "топити" українських дітей
Джерело:  online.ua

Очільник МЗС України Дмитро Кулеба закликав уряди країн світу заборонити діяльність російського пропагандистського каналу іномовлення RT (Russia Today) після скандальних заяв його топ-менеджера Антона Красовського. Останній публічно вимагав "топити та спалювати" українських дітей.

Джерело: Твіттер-сторінка Дмитра Кулеби

Кулеба вимагає заборонити Russia Today після закликів до вбивства українських дітей

Уряди, які досі не заборонили RT, повинні переглянути цей уривок. Це те, на чиєму боці ви стоїте, якщо дозволяєте RT працювати у ваших країнах. Агресивне підбурювання до геноциду (ми віддамо цю людину під суд за це), яке не має нічого спільного зі свободою слова. Заборонити RT у всьому світі! - наголосив український дипломат.

Що відомо про скандальні заяви Красовського про українських дітей

Антон Красовський, який працює директором з мовлення російськомовної версії RT, публічно почав закликати "топити й спалювати" українських дітей, які кажуть, що їхня батьківщина окупована "москалями".

Російський письменник Сєрґєй Лук’яненко, розповідав про поїздку в Україну у 1980-ті роки й переповідав Красовському слова нібито "українських дітей", які казали, що вони "жили б як у Франції, якби Україна не була окупована москалями".

А прям топити таких треба було в Тисині! Там, де "плине кача". От прям топити тих дітей, топити… Сказав, що москалі окупували, і одразу прям кидаєш у річку з бурхливою течією, – цинічно заявив кремлівський пропагандист.

Окрім того, він закликав "забивати українських дітей у смерекову хату і палити", пояснивши Лук’яненку, що "смерекова хата" – це "г**но", яке було побудоване українцями в Карпатах.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?