Кулеба попередив ЄС про плани Путіна вдарити по газотранспортній системі
Категорія
Політика
Дата публікації

Кулеба попередив ЄС про плани Путіна вдарити по газотранспортній системі

Кулеба попередив ЄС про плани Путіна вдарити по газотранспортній системі
Джерело:  online.ua

Очільник МЗС Дмитро Кулеба попередив офіційний Брюссель про підготовку диктатором Володимиром Путіним ударів по українській газотранспортній системі та "Турецькому потоку".

Джерело: Фейсбук-сторінка  МЗС України

Кулеба розповів Євросоюзу про нові плани Путіна

Головний український дипломат звернув увагу на те, що тиждень тому наша країна вже зазнала масованого удару з боку РФпо енергетичній інфраструктурі.

Дмитро Кулеба нагадав, що тоді понад сотня крилатих ракет і десятки різних безпілотників, зокрема "Шахіди" іранського виробництва, були запущені з усіх напрямів, включаючи Білорусь, Каспійський регіон і Чорне море.

За словами глави МЗС, це була атака не лише на Україну, але і на європейську енергетичну безпеку загалом, оскільки, як відомо, наша країна зазвичай постачає електроенергію в ЄС.

Зараз ми змушені призупинити експорт електроенергії і навіть обмежити споживання в домогосподарствах України. Цей напад слід розглядати як частину ширшої стратегії енергетичного тероризму Росії. Ми маємо дані про те, що Путін готується завдати ударів проти енергетичної інфраструктури, яка транспортує російський газ до Європи: української газотранспортної системи та "Турецького потоку". Його розрахунок полягає в тому, що тоді ЄС не матиме іншого вибору, крім як запустити "Північний потік-2" і скасувати частину санкцій, - озвучив попередження Брюсселю Дмитро Кулеба.

На його переконання, зруйнувати плани Путіна можна, якщо члени Євросоюзу просто зараз об'єднаються та заявлять Кремлю, що зняття санкцій та запуску "Північного потоку-2" не буде за жодних умов.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?