ППО збила три російські ракети, які летіли на Київ
Категорія
Україна
Дата публікації

ППО збила три російські ракети, які летіли на Київ

ППО збила три російські ракети, які летіли на Київ
Джерело:  online.ua

Радник керівника Офісу президента України Олексій Арестович повідомив, що українські сили ППО збили 3 ракети кремлівської армії, випущені у бік Києва.

Джерело: Facebook-сторінка Олексія Арестовича

Що відомо про чергову підступну спробу кремлівської армії атакувати Київ ракетами 

Всі три крилаті ракети, що летіли на Київ, збиті. Працює ППО (збиває) націлені в інші області України, - зазначив представник ОП.

Також він додав, що днями командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Оліщук отримав звання Героя України.

Між тим серія вибухів пролунала у Вінницькій області. Місцеві ЗМІ повідомили про звуки вибухів та продовження повітряної тривоги в регіоні.

Як повідомив голова Хмельницької ОВА Сергій Гамалій, під час оголошеної по всій країні повітряної тривоги в Хмельницькій області було чути вибухи.

Зі свого боку очільник Міноборони Олексій Резніков зазначив, що понад 50 країн-членів НАТО підтримали пропозицію щодо створення нтегрованої (комплексної) протиповітряної і протиракетної системи захисту українського неба.

Брутальна російська атака на цивільну інфраструктуру підштовхнула до політичних зрушень, які на технічному рівні українська команда опрацьовувала з серпня. Ми піднімали питання організації трирівневої системи ППО/ПРО в України і в листуванні, і під час телефонних розмов, і на "Рамштайні-5". Тому партнерам вистачило буквально кількох діб для формулювання конкретики, - зазначив міністр.

Резніков наголосив, що за результатами вже шостої зустрічі у форматі "Рамштайн" очільник Пентагону Ллойд Остін та голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі публічно визначили основним пріоритетом надання допомоги у створенні інтегрованої протиповітряної і протиракетної системи захисту українського неба.

Це потужний сигнал, який отримали понад 50 країн, які зараз розглядають варіанти участі у цій роботі на практичному рівні, - наголосив голова Міноборони.

Він додав, що Велика Британія та Нідерланди вже оголосили про наміри надати додаткові ракети для системи ППО/ПРО.

Триває інтенсивний діалог з французькими друзями щодо ЗРК CROTALE. Маємо надію також на ухвалення рішень щодо комплексів SAMP-T, - підкреслив Резніков.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?