МЗС визнало Лукашенка дискредитованим щодо переговорів у Мінську
Категорія
Політика
Дата публікації

МЗС визнало Лукашенка дискредитованим щодо переговорів у Мінську

МЗС визнало Лукашенка дискредитованим щодо переговорів у Мінську
Джерело:  online.ua

Режим Олександра Лукашенка в Білорусі дискредитував свою спроможність підтримувати мінський майданчик для врегулювання війни на сході України, стверджують у Міністерстві закордонних справ.

Джерело: 1+1

За словами міністра Дмитра Кулеби, білоруський диктатор отримав можливість продемонструвати себе, однак натомість втратив це.

“Лукашенку дали можливість долучитися до процесу, показати свою вагу. На жаль, він не виправдав довіру, дискредитував себе”, - наголосив він.

Станом на червень 2021 року зустрічі на рівні Тристоронньої контактної групи вже понад рік тривають у режимі відеоконференцій через карантин і пандемію коронавірусу. Утім, відновлення контактів офлайн буде майже неможливим через де-факто відірваність РБ від повітряного простору сусідніх держав - саме на це посилається українська сторона, коли виступає на користь перенесення місця зустрічей.

Кулеба прямо сказав, що наразі немає жодних умов для відновлення зустрічей делегацій ТКГ у Мінську.

“Ми розуміємо, що Росія буде гратися на цій історії. Російській Федерації в принципі вигідно все, що гальмує мирний процес, блокує переговори. Безумовно, історію з можливістю для України чи ОБСЄ приїхати до Мінська вона буде використовувати для гальмування переговорного процесу”, - пояснив міністр.

Згідно з його уточненням, офіційний Київ має різні пропозиції з приводу місця для нового майданчику, але це не одностороннє питання.

“Але він має бути підходящим для трьох сторін: України, ОБСЄ і Російської Федерації. Усі мають на нього погодитися”, - резюмував Кулеба.

Україна разом з багатьма іншими державами Європи відгородилися від Білорусі та заборонили літакам з цієї країни заходити у свій повітряний простір через інцидент з міжнародним рейсом Ryanair.

Режим Лукашенка під вигаданим приводом щодо бомби на борту примусово посадив пасажирський літак, аби зняти з рейсу відомого білоруського опозиціонера й журналіста Романа Протасевича. Разом з ним під арешт взяли його дівчину-росіянку Софію Сапегу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?