На Донбасі поранено п’ять воїнів ЗСУ – штаб ООС
Категорія
Україна
Дата публікації

На Донбасі поранено п’ять воїнів ЗСУ – штаб ООС

На Донбасі поранено п’ять воїнів ЗСУ – штаб ООС
Джерело:  online.ua

За минулу добу на Донбасі поранено п’ятеро військовослужбовців Об’єднаних сил. В Штабі ООС повідомляють, що 29 жовтня зафіксовано 19 порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ та їх пособників з числа самопроголошених республік “ЛНР” і “ДНР”.

Джерело: пресцентр штабу ООС

“Наші захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, та змусили противника припинити обстріли. Станом на 7 годину ранку, 30 жовтня, порушень режиму припинення вогню не зафіксовано», - йдеться у повідомленні Штабу.

  • Біля Мар’їнки обстріл вівся з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї.Поблизу Новоселівки окупанти здійснили обстріл з мінометів калібру 82 мм.

  • В напрямку Катеринівки ворог два рази вів вогонь, використовуючи гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та іншу стрілецьку зброю.

  • В напрямку Зайцевого найманці двічі використовували автоматичні станкові гранатомети та стрілецьку зброю.

  • Позиції поблизу Водяного, що на Приазов’ї, потрапили під обстріл із гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

  • Біля Майорська та двічі біля Новотошківського ворожі війська застосували гранатомети різних систем і стрілецьку зброю.

  • Поблизу Причепилівки окупанти вели вогонь з автоматичних станкових гранатометів. В бік Старогнатівки противник відкривав вогонь зі стрілецької зброї.

  • У районі населених пунктів Станиця Луганська, Лебединське та двічі біля Павлополя російсько-окупаційні війська задіяли безпілотники, за допомогою яких здійснили скидання пострілів ВОГ-17. Також неподалік Павлополя ворог двічі вчинив обстріли з гранатометів різних систем.

  • На Луганщині зафіксовано проліт ворожого безпілотника, ймовірно «Орлан-10», з перетином лінії зіткнення.

Стан здоров’я поранених характеризують як задовільний

Через вчорашні обстріли з ворожої сторони, п’ять військовослужбовців Збройних сил Україні поранені. Наразі медики характеризують їхній стан як задовільний. Вони в лікарні під наглядом лікарів, кажуть у Штабі.

Гібридна війна РФ проти України

Не зважаючи на багаточисельні докази причетності Росії до війни, офіційний Кремль не визнає факту агресії з боку своїх збройних сил. Зважаючи на це, в Україні війна розглядається як неоголошена. Згідно з розслідуванням  Bellingcat, до бойових дій на Донбасі залучені десятки тисяч військових РФ.

Це вдалось визначити завдяки підрахуванню серійних номерів бойових медалей, кількість яких суттєво збільшилась з початком бойових дій у 2014 році. З червня 2014 року по лютий 2016 вручено 4300 медалей «За бойові заслуги», що вказує на те, що в цей період російська армія брала активну участь в великих бойових діях.

Низка українських політиків називає війну на сході України «гібридною війною» Росії проти України.

Читайте також:

  • Мінус одна гаубиця: ЗСУ вперше застосували проти окупантів ударні безпілотники Bayraktar.

  • В Україні жорстко відповіли Франції та Німеччині на претензії щодо Донбасу.

  • Україна поставила на місце Німеччину за обурливі закиди на користь Кремля.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?