На Донбасі загинув український військовий та поранено цивільного
Категорія
Україна
Дата публікації

На Донбасі загинув український військовий та поранено цивільного

На Донбасі загинув український військовий та поранено цивільного
Джерело:  online.ua

Бойовики на Донбасі 4 рази порушили режим припинення вогню за минулу добу, під час одного з обстрілів один український військовослужбовець зазнав поранення, несумісне з життям.

Джерело:  Міноборони

Один з обстрілів бойовики здійснили з застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. У Міноборони заявляють, що українці бійці відкривали вогонь у відповідь, але не використовували вказане в мінських протоколах озброєння. Завдяки потужній відповіді зі сторони України, бойовики припинили свої обстріли . Станом на ранок 2 грудня порушень режиму тиші нема.

Кількість загиблих на Донбасі від початку війни

Статистику втрат на Донбасі від початку війни ніяк не можна назвати однозначною. Різні українські відомства та міжнародні гуманітарні організації подають свої цифри. Зокрема, згідно з офіційною статистикою ЗСУ, станом на жовтень 2021 року, від початку війни на території Донецької та Луганської областей загинули 2 719 військових, отримали поранення чи ушкодження 10 368 військовослужбовців ЗСУ.

Натомість в Управлінні верховного комісара ООН із прав людини вказують на те, що станом на середину літа цього року загальна кількість загиблих внаслідок бойових дій на Донбасі становила понад 13 тисяч: щонайменше 3 901 цивільних осіб, приблизно 4 200 українських військових та близько 5 800 членів незаконних збройних угруповань.

Стягнення російських військ до кордону з Україною

З жовтня у медіапросторі фігурує підтверджена українським Міноборони інформація про стягнення російських військ до кордону з Україною. Йдеться про 90-тисячну армію. У Кремлі звинувачення в можливому нападі заперечують, називаючи її підбурюванням Заходу. Натомість у США, Британії та низці інших каїн вже висловили готовність підтримати Україну у випадку нападу, зокрема, посиливши санкційну політику проти Кремля. У той же час генсек НАТО Єнс Столтенберг закликав Україну готуватися до найгіршого сценарію.

Немає впевненості або чіткості щодо конкретних намірів Росії, які можуть насправді еволюціонувати та змінитися. Так що річ у тому, що ви можете обговорювати ймовірність вторгнення на рівні 20% або 80%, але це не має значення. Ми повинні бути готові до гіршого... Ми повинні бути готові до сценарію, коли Росія знову застосує військову силу, ми будемо готові до цього.

– Єнс Столтенберг, генсек НАТО

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?