На Донеччині розширили зону примусової евакуації родин з дітьми
Категорія
Україна
Дата публікації

На Донеччині розширили зону примусової евакуації родин з дітьми

Вадим Філашкін / Донецька ОВА
Евакуація

Місцева влада Донецької області 26 серпня прийняла рішення щодо розширення зони примусової евакуації сімей з дітьми. Додалося 27 населених пунктів, звідки вивезуть родини з малюками.

Головні тези:

  • Місцева влада на Донеччині розширила зону примусової евакуації родин з дітьми через погіршення безпекової ситуації.
  • 27 населених пунктів включено до списку для евакуації сімей з малюками на Донеччині.
  • Погіршення ситуації на фронті та посилення обстрілів призвели до прийняття рішення про примусову евакуацію дітей разом з батьками відповідно до законодавства.

На Донеччині продовжують примусово евакуйовувати дітей

Про це повідомляє очільник Донецької ОВА Вадим Філашкін.

У зв’язку з погіршенням безпекової ситуації сьогодні на засіданні регіональної комісії з питань ТЕБ і НС вирішили почати примусову евакуацію дітей із батьками, особами, які їх замінюють, або іншими законними представниками.

Зокрема, це стосується таких населених пунктів:

  • Костянтинівська ТГ: Костянтинівка, Іжевка, Безім’яне, Біла Гора, Білокузьминівка, Віролюбівка, Диліївка, Клинове, Майське, Маркове, Молочарка, Неліпівка, Новодмитрівка, Новомаркове, Олександро-Шультине, Попасне, Предтечине, Ступочки, Стінки, Федорівка, Червоне.

  • Селидівська ТГ: Вишневе, Григорівка, Новоолексіївка, Петрівка, Пустинка, Юріївка.

З Покровського району примусово евакуюватимуть родини з дітьми

На Донеччині 21 серпня ухвалили рішення про евакуацію в примусовий спосіб родин із дітьми з низки населених пунктів Покровського району через наближення фронту та посилення російських обстрілів.

Таке рішення було ухвалено на засіданні Координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану.

Так, евакуації підлягають діти разом із батьками або іншими законними представниками з наступних населених пунктів:

  • місто Покровськ;

  • місто Родинське;

  • села Гнатівка, Даченське, Жовте, Зелене, Лисівка, Новопавлівка, Новоукраїнка, Пушкіне, Ріг, Сухий Яр, Троянда, Чунишине.

У відомстві зазначили, що евакуація є безоплатною, для її здійснення розгорнуто приймальний пункт, де в разі потреби передбачена ночівля.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?