На Фарерах у масовій різанині вбили 1,5 тис дельфінів. Спільнота шокована безглуздістю "полювання"
Категорія
Світ
Дата публікації

На Фарерах у масовій різанині вбили 1,5 тис дельфінів. Спільнота шокована безглуздістю "полювання"

На Фарерах у масовій різанині вбили 1,5 тис дельфінів. Спільнота шокована безглуздістю "полювання"
Джерело:  online.ua

Мешканці Фарерських островів провели нещодавно так зване традиційне “полювання” на дельфінів, яке своїми наслідками та жорстокістю сколихнуло суспільство й зоозахисні організації.

Джерело: Sea Shepherd

За інформацією природоохоронної організації Sea Shepherd, в цілому біля узбережжя було вбито 1 428 атлантичних білобоких дельфінів. Різанина була настільки масштабною, що вода почервоніла від крові тварин.

Мешканці Фарер цьогоріч влаштували це “полювання” неподалік від населеного пункту Скалафьордур. Вони загнали дельфінів до берега на катерах і гідроциклах.

“Ця зграю розумних ссавців, які належали одразу до кількох поколінь, була загнана у панічному жаху на відстань до 25 міль. Кожен з дельфінів став свідком загибелі членів власної сім’ї перед тим, як сам був вбитий полювальниками”, - виступили із нищівною заявою зоозахисники.

В цілому у Sea Shepherd констатували, що це стало найбільшим полюванням на дельфінів на Фарерських островах - там вже багато сторіч дозволяється розвиток цієї індустрії щодо китоподібних. Попереднім таким “рекордом” було масове вбивство тварин 1940 року, коли загинули 1200 чорних дельфінів.

Також зоозахисники допустили, що події напередодні стали найбільшим актом убивства китоподібних, який реєстрували в людській історії.

Вбивство китів на Фарерах

На островах історично поширені відповідні традиції, а учасниками масових полювань стають представники місцевих громад. Утім, Sea Shepherd звернула увагу на те, що професійні полювальники зобов’язані мати ліцензію, що надає місцева влада.

Офіційний організатор полювання не був обізнаний про намір людей почати подію 12 вересня, тож, стверджують зоозахисники, заходи були протизаконними.

Одночасно з цим в цілому полювання супроводжувалося надзвичайною жорстокістю - за кількістю вбитих дельфінів (якої не потребувала кількістю учасників) чи пораненнями (зокрема смертельними) інших тварин, яких не було прямо впольовано.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?