На Гаїті вбили президента Жовенеля Моїза
Категорія
Події
Дата публікації

На Гаїті вбили президента Жовенеля Моїза

На Гаїті вбили президента Жовенеля Моїза
Джерело:  online.ua

7 липня президент Гаїті Жовенель Моїз був убитий. Невідомі вночі увірвалися в його приватну резиденцію і застрелили 53-річного керівника країни.

Джерело: офіційне повідомлення глави уряду Гаїті Клода Жозефа

Уточнюється, що під час вбивства Моїза вогнепальне поранення також отримала його дружина Мартін Марі Етьєн Джозеф - її госпіталізували. Хто саме напав, в заяві не уточнюється, але відомо, що злочинці говорили по-іспанськи.

Прем'єр-міністр Гаїті назвав вбивство президента "огидним, нелюдським і варварським". При цьому він запевнив, що ситуація в області безпеки на Гаїті знаходиться під контролем національної поліції і збройних сил країни. Жозеф додав, що в даний момент вживаються всі заходи для забезпечення захисту нації.

Що відомо про Жовенеля Моїза і ситуацію на Гаїті

Гаїті - одна з найбідніших країн Північної і Південної Америки, яка страждає від голоду, стихійних лих і державних переворотів. Жовенель Моїз очолював її з 7 лютого 2017 року. У минулому році він зіткнувся з проблемами - проти президента стали збирати акції протесту, вимагая відставки. Моїза звинувачували в зростанні інфляції, корумпованості чиновників і погіршенні ситуації в економіці.

У 2018 року на Моїза вже робили напад - його обстріляли на церемонії з нагоди 212-ї річниці смерті засновника Гаїті Жан-Жака Дессаліна. Тоді Моїз серйозно не постраждав, але поранення отримали троє співробітників охорони.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?