Президент Філіппін погрожує в'язницею людям, які відмовляються від вакцинації
Категорія
Світ
Дата публікації

Президент Філіппін погрожує в'язницею людям, які відмовляються від вакцинації

Президент Філіппін погрожує в'язницею людям, які відмовляються від вакцинації
Джерело:  online.ua

Філіппінський президент Родріго Дутерте, відомий своїми популістськими та жорсткими заявами, пригрозив в’язницею людям, які відмовлятимуться від вакцинації проти коронавірусу COVID-19.

Джерело: The Guardian

Державний лідер особисто виступив з погрозами до своїх земляків.

“Обирайте: або вакцинація, або я відправлю вас до в’язниці… Не зрозумійте мене неправильно, в цій країні криза. Мене просто дратує те, що філіппінці не дослухаються до уряду”, - наголосив він у відеозверненні напередодні.

Фактично погрози Дутерте йдуть всупереч із заявами посадовців іншого рівня, які назвали вакцинацію виключно добровільною навіть у наявних жорстких умовах відносно пандемії.

Наразі на Філіппінах - один з найбільших спалахів коронавірусу в Азії. Від початку пандемії у країні зареєстрували понад 1,3 мільйона випадків інфекції, з яких летальними виявилися 23 тисячі.

Станом на попередню неділю, 20 червня, на Філіппінах вакцинували повністю вже 2,1 мільйона осіб. Уряд перед тим поставив мету - охопити щепленням 70 мільйонів мешканців з чинних 110 мільйонів.

Дутерте напередодні також виступив із заявою на підтримку закриття шкіл на тлі погіршення ситуації з коронавірусом.

Раніше президент Філіппін відзначався іншими популістськими скандалами. Наприклад, політик оголошував тотальну війну наркотикам і безпосередньо наркоманам - він погрожував їм смертною карою.

Ситуація з коронавірусом

Найбільш ураженим інфекцією регіоном світу залишається Індія. На території одного з штатів там фахівці виявили поширення невідомого раніше штаму коронавірусу — вже другого.

Новий різновид отримав попередню назву “дельта плюс”. Наразі всі виявлені зразки відправили на секвенування геному. Це необхідно для того, аби зрозуміти, знахідка належить до домінувального чи розсіяного варіанту.

Другий штам поширюється Індією на тлі боротьби країни з першим виявленим "дельта".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?