На голову Верховної Ради подали до суду
Категорія
Україна
Дата публікації

На голову Верховної Ради подали до суду

На голову Верховної Ради подали до суду
Джерело:  online.ua

До Окружного адміністративного суду Києва надійшов позов від колишнього першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна. Відповідачем у справі заявлений голова Верховної Ради Андрій Парубій. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт адмінсуду.

«Серед вимог позову – визнання протиправним звернення Андрія Парубія в Генпрокуратуру, СБУ, ДПСУ з вимогою надати відомості про проживання Рената Кузьміна протягом останніх 5 років на території України і перетин кордону», – відзначили в прес-службі суду.

У позовній заяві уточнено, що Кузьмін оскаржує дії Парубія під час ранкового пленарного засідання Ради 3 липня, оскільки вважає, що він як кандидат в нардепи «перевищив надані йому законом повноваження» голови Верховної Ради і народного депутата.

Поки що не відомо, чи відкрито провадження за позовом Рената Кузьміна.

Як раніше повідомлялося, кілька днів тому рішенням ЦВК були зняті з реєстрації кандидати Андрій Клюєв і Анатолій Шарій. Мотивом для цього стала інформація, надана СБУ про те, що вони не проживають в Україні протягом останніх 5 років, як це передбачено законодавством.

У п’ятницю, 5 липня, на черговому засідання ЦВК за аналогічної причини був знятий з реєстрації колишній заступник генпрокурора часів Пшонки Ренат Кузьмін. За даними правоохоронних органів, Кузьмін з метою уникнення кримінальної відповідальності протягом останніх років переховувався від органів досудового розслідування не тільки на території АР Крим, а й на території Російської Федерації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?