На Харківщині викрили агентів РФ. Вони збирали компромат на ЗСУ і коригували удари
Категорія
Україна
Дата публікації

На Харківщині викрили агентів РФ. Вони збирали компромат на ЗСУ і коригували удари

На Харківщині викрили агентів РФ. Вони збирали компромат на ЗСУ і коригували удари
Джерело:  online.ua

У Харківській області кіберфахівці СБУ нейтралізували агентурну мережу ГРУ. Агенти збирали розвіддані про укріпрайони та маршрути переміщення колон військової техніки Сил оборони, у тому числі залізничним сполученням.

Джерело: СБУ

Чим займалися агенти РФ

СБУ зазначає, що серед завдань ворожих агентів був збір компромату на військовослужбовців ЗСУ, які перебувають на прифронтових територіях області.

Найбільшу «увагу» російська розвідка звертала на чинних посадовців місцевих військкоматів та військово-лікарських комісій. Їх планували завербувати.

Вони також відслідковували наслідки повітряних ударів РФ по Харкову, а потім виходили на місця «прильотів» для їх фіксації та направлення «звіту» окупантам.

Правоохоронці затримали чотирьох людей, серед яких таксист та працівниця місцевого газопостачального підприємства. Їх координував місцевий житель, який втік до РФ на початку війни.

Що загрожує російським агентам

Трьом затриманим повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану, за попередньою змовою групою осіб).

Ще одному фігуранту повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження з бойовими припасами).

Затримані перебувають під вартою. Їм загрожують різні терміни ув’язнення, зокрема довічне позбавлення волі.

Читайте також:

  • Торгівля на крові. Завод у Сумах постачав до РФ насоси для ядерних реакторів

  • У Шуфрича під час обшуків знайшли георгіївські стрічки та ордени РФ — фото

  • Контрактник Нацгвардії збирав та передавав РФ координати ТЕЦ у Києві

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?