На Херсонщині окупаційна влада оголосила про "евакуацію" цивільних на лівий берег Дніпра
Категорія
Україна
Дата публікації

На Херсонщині окупаційна влада оголосила про "евакуацію" цивільних на лівий берег Дніпра

На Херсонщині окупаційна влада оголосила про "евакуацію" цивільних на лівий берег Дніпра
Джерело:  online.ua

Гауляйтер окупованої частини Херсонської області Володимир Сальдо оголосив про «організоване переміщення» цивільного населення на лівий берег Дніпра.

Джерело: колаборант Володимир Сальдо

Херсонців хочуть виселити на лівий берег Дніпра

Він заявив, що "українською стороною накопичуються сили для широкомасштабного наступу" на Херсон та "існує безпосередня небезпека затоплення територій у зв'язку з планованим руйнуванням греблі Каховської ГЕС і скидання води з каскаду електростанцій вище за течією Дніпра".

У такій ситуації мною було ухвалено важке, але вірне рішення оголосити про організоване переміщення цивільного населення Бериславського, Білозерського, Снігурівського та Олександрівського муніципалітетів на лівий берег Дніпра, - сказав колаборант.

Це робиться нібито для того, аби побудувати масштабні оборонні укріплення, щоб будь-який напад було відбито.

Влада РФ пропонує херсонцям їхати в Росію

Водночас влада РФ заявила, що видасть житлові сертифікати тим, мешканцям Херсонської області, які захочуть переїхати в Росію. За ці сертифікати проблематично купити житло навіть в Хабаровському краї.

Херсонське видання Мост пише, що на місце херсонців, РФ хоче заселити росіян.

Скоріше за все, росіяни хочуть і якось поповнити людські втрати, які, попри їх офіційні заяви, чималі, і становлять десятки тисяч людей, а також хочуть за допомогою «пряника» зменшити кількість корінних мешканців Херсонської області. На місце останніх окупанти, скоріше за все, планують заселити росіян.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?