Путін планує запропонувати Україні паузу у війні й готується до виходу з Херсону
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін планує запропонувати Україні паузу у війні й готується до виходу з Херсону

Путін планує запропонувати Україні паузу у війні й готується до виходу з Херсону
Джерело:  online.ua

Команда російського диктатора Володимира Путіна почала просувати ідею переговорів із Україною, однак очільник Кремля насправді не планує відмовлятися від продовження війни, а бажаний режим "припинення вогню" хоче використати для підготовки до нового наступу у лютому-березні 2023 року.

Джерело: російське видання "Meduza"

Кремль хоче запропонувати Україні паузу у війні

Як вдалося дізнатися російським журналістам, президент РФ справді розмірковує про поновлення переговорів, попри категоричну відмову українського лвдера Володимира Зеленського вести з ним перемовини після анексії 4 областей України.

Окрім того, наголошується, що Путін хоче, щоб Росія зберегла контроль над територіями на Донбасі, і "взагалі не хоче обговорювати Крим". Як стверджують інсайдери видання, позиції офіційної Москви у цьому питання взагалі не змінилися.

Попри це команда російського диктатора розробила новий "тактичний варіант". Він передбачає не укладання повноцінного мирного договору, а запровадження тимчасового режиму припинення вогню.

Домовитися про це, як мріє Кремль, могли б російські та українські військові без залучення перших осіб обох держав.

Путін готується до втрати Херсону

Журналістам також вдалося дізнатися, що заради цього договору офіційна Москва готова відвести війська як мінімум із частини зайнятої території Херсонської області".

Один із інсайдерів "Медузи", близький до команди Путіна, визнав: "Зараз утримати Херсон дуже складно, а вихід військ із області можна зробити жестом доброї волі та кроком назустріч Україні".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?