Війська РФ вбили диригента театру в Херсоні за відмову співпрацювати
Категорія
Україна
Дата публікації

Війська РФ вбили диригента театру в Херсоні за відмову співпрацювати

Війська РФ вбили диригента театру в Херсоні за відмову співпрацювати
Джерело:  online.ua

14 жовтня стало відомо, що війська РФ застрелили головного диригента Херсонського музично-драматичного театру імені Миколи Куліша Юрія Керпатенка після того, як він відмовився співпрацювати з окупантами.

Джерело: Мінкульт, Херсонська прокуратура

У Херсоні окупанти вбили диригента театру

Після того, як Юрій Керпатенко відмовився співпрацювати з окупантами, російські військові застрелили його у власному будинку, - повідомили у Мінкульті.

Як повідомляє сайт Херсон.онлайн, до 1 жовтня, міжнародного дня музики, окупанти разом з колаборантами у філармонії планували у Херсоні святковий концерт за участю знаменитого камерного оркестру “Гілея”.

Цей концерт мав за задумом окупантів продемонструвати так зване “налагодження мирного життя” в Херсоні. Проте дириґент оркестру Юрій Керпатенко категорично відмовився співпрацювати з окупантами. Квартиру Юрія почали відвідувати співробітники ФСБ РФ, зазначає видання.

Херсонською обласною прокуратурою здійснюється керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом порушень законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством.

У Мінкульті розповіли, що Юрій Керпатенко з 2000-го року працював у Херсонській обласній філармонії. У 2004-му він став головним диригентом Херсонського музично-драматичного театру імені Миколи Куліша. Виступав головним диригентом камерного оркестру "Гілея".

Юрій Керпатенко відкрито проявляв свою громадянську позицію і відмовився виїжджати з окупованого Херсона.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?