На Хмельниччині у церквах УПЦ МП знайшли ікону Миколи ІІ і літературу про "руську землю"
Категорія
Україна
Дата публікації

На Хмельниччині у церквах УПЦ МП знайшли ікону Миколи ІІ і літературу про "руську землю"

На Хмельниччині у церквах УПЦ МП знайшли ікону Миколи ІІ і літературу про "руську землю"
Джерело:  online.ua

У місті Старокостянтинів на Хмельниччині у церкві Різдва Богородиці, яка перейшла до ПЦУ, парафіяни знайшли десятки книг та журналів про Росію.

Джерело: громадський активіст Сергій Худий

У церкві УПЦ МП знайшли літературу про руську землю і Кирила

У Старокостянтинові Хмельницької області у Різдво-Богородичного храму, громада якого перейшла з Московського патріархату до ПЦУ, виявили чимало проросійської літератури. Її не встигли забрати представники УПЦ МП.

Куди всі ці роки дивилося СБУ? На фото маленька частина бібліотеки Церкви Різдва Богородиці (біля базару) у Старокостянтинові. Практично уся література і частина матеріальних цінностей були вивезені з храму ще перед зборами громади про перехід до ПЦУ, це те, що не встигли забрати, — повідомляє Худий.

За словами Худого, там серед іншого знайшли "різдвяні послання від патріарха московського Кирила", "сказанія о руской зємлє", "антипрививочну" літературу.

Також повідомляється, що у Свято-Георгіївській церкві на вулиці Франка у Хмельницькому під час ревізії знайшли портрет російського царя Миколи ІІ.

Фото: vsim.ua

Наслідки хазяйнування УПЦ МП у Лаврі

Міністерство культури та інформаційної політики повідомило, що у середу, 12 квітня, комісія розпочала перевірку Києво-Печерської лаври.

Комісія МКІП нарешті працює (у Києво-Печерській Лаврі, — ред.), хоч і не без перешкод. Фіксуємо заявою про злочин за ст. 298 ККУ "Незаконне проведення пошукових робіт на об’єкті археологічної спадщини, знищення, руйнування або пошкодження об’єктів культурної спадщини, — зазначили у відомстві.

Також комісія оприлюднила фото, на яких зображено наслідки користування Лаврою представниками УПЦ МП.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?