На Київщині вимикатимуть світло під час повітряних тривог
Категорія
Україна
Дата публікації

На Київщині вимикатимуть світло під час повітряних тривог

На Київщині вимикатимуть світло під час повітряних тривог
Джерело:  online.ua

За словами мера Ірпеня Олександра Маркушина, під час повітряних тривог по всій Київській області вимикатимуть світло з метою уникнення серйозних аварій на об'єктах енергетичної інфраструктури.

Джерело: Telegram-канал

Що відомо про ситуацію із відключеннями світла на Київщині 

Коли триває повітряна тривога, повністю ДТЕК вимикатиме всю область. І коли у вас немає навіть 4 години світла, а його вже мають включити й лунає повітряна тривога, так само не буде світла до закінчення повітряної тривоги, - зазначив Маркушин.

За його словами, у разі відсутності влучань по об'єктах цивільної та критичної енергетичної інфраструктури, світло вмикатимуть споживачам у порядку черги.

За інформацією керівника Київської ОВА Олексія Кулеби, в результаті сьогоднішньої масованої атаки росіян було пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури та дев'ять приватних будинків у різних районах Київської області.

На жаль, є троє постраждалих, одна людина у важкому стані. Усім надається необхідна допомога. На місцях працюють екстрені служби та представники органів місцевого самоврядування, щоб оцінити руйнування та якнайшвидше почати роботу з відновлення, - підкреслив керівник ОВА.

Кулеба також наголосив, що під час масованих ракетних атак на Київщині діють аварійні відключення електроенергії, а лікарні та критична інфраструктура продовжують роботу за допомогою генераторів.

У деяких громадах виникли перебої зі зв’язком, водо- та теплопостачанням. Комунальні служби та енергетики працюють у посиленому режимі. Пріоритетним напрямком є відновлення води та тепла.

У той же час, за словами головного інженера "Київського метрополітену" Віктора Виговського, столичне метро не може відновити роботу 16 грудня через дефіцит електроенергії.

Зараз, на жаль, в результаті ракетних обстрілів маємо ситуацію обмеження і відсутності електроенергії на частині живлячих центрів електророзподільної компанії, - зазначив Виговський.

Таким чином, наразі є обмеження потужності, яка необхідна для забезпечення метрополітена.

У КМДА також повідомили, що до кінця дня столичний метрополітен не відновить роботу.

У зв’язку із пошкодженням енергетичної системи та аварійними відключеннями електроенергії поїзди метрополітену сьогодні до кінця дня не курсуватимуть, - підкреслили представники КМДА.

В "Укреенерго" зазначили, що під час ранкової масованої ракетної атаки армія РФ випустила по Україні близько 70 ракет та пошкодила велику кількість об'єктів енергетичної інфраструктури.

Сьогодні ворог знову завдав масований ракетний удар по енергетичній інфраструктурі України. За оцінками військових, на наші енергооб’єкти летіло близько 70 ракет. Це вже 9 цілеспрямована терористична ракетна атака Росії на енергосистему України, - йдеться у повідомленні на Facebook-сторінці "Укренерго".

Зазначається, що основною ціллю для нікчемної Росії стали магістральні мережі та об'єкти генерації. Внаслідок обстрілу, дефіцит електроенергії, який й до цього був значним - суттєво збільшився.

На жаль, є влучання. Найбільших уражень зазнали північний, південний, і центральний регіони. Там, де це зараз можливо, ремонтні бригади вже оцінюють обсяг пошкоджень та розпочинають ремонтно-аварійні роботи. Попри пошкодження енергетикам вдалось зберегти стабільну частоту в 50 Гц. Водночас режим надзвичайної ситуації введено лише для учасників ринку електроенергії. Це стосується виключно ринкових операцій. Зважаючи на те, що це вже 9 хвиля ракетних ударів по енергетичних об’єктах, відновлення електропостачання може зайняти більше часу, ніж раніше. Пріоритетно електроенергія буде подаватись на об’єкти критичної інфраструктури: лікарні, водоканали, об’єкти теплопостачання, очисні споруди, - наголосили в компанії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?