На кордоні Азербайджану та Вірменії стався бій із втратами
Категорія
Світ
Дата публікації

На кордоні Азербайджану та Вірменії стався бій із втратами

На кордоні Азербайджану та Вірменії стався бій із втратами
Джерело:  online.ua

Між прикордонними силами Азербайджану та Вірменії сталося нове зіткнення, яке призвело до втрат і появи поранених з обох боків - сторони традиційно звинуватили одна одну в порушеннях.

Джерело: ONLINE.UA

За оприлюдненими Міноборони Вірменії даними, азербайджанська сторона намагалася покращити свої позиції на кордоні. Зіткнення почалося у ніч на середу, 28 липня.

“Противник перед запланованими переговорами в Москві, столиці Російської Федерації, почав наступальну військову операцію на кордонах Республіки Вірменія… Тривають запеклі перестрілки. Противник намагається поліпшити свої позиції, створити сприятливі умови для просування. Підрозділи ЗС РА виконують поставлені перед ними бойові завдання, боронять свої позицій, не допускають просування противника”, - стверджують у відомстві.

Зазначається, що перестрілки тривали ще станом на 07:30 (близько 06:30 за київським часом), а внаслідок вогню було вбито двох вірменських військовослужбовців - ще троє отримали поранення.

Своєю чергою Міноборони Азербайджану оголосило, що саме вірменські сили розпочали атаку напередодні.

“28 липня приблизно з 00:50 підрозділи збройних сил Вірменії з бойових позицій, розташованих на різних напрямках на території Басаркечарського району, зі стрілецької зброї та гранатометів в черговий раз піддали інтенсивному обстрілу позиції Азербайджанської Армії на території Кельбаджарського району. В результаті обстрілу поранено двох військовослужбовців”, - наголосили у відомстві.

Зазначається, що азербайджанська сторона закликала Вірменію про переговори з питання делімітації спільних державних кордонів.

Водночас офіційний Баку підтвердив, що прийняв пропозицію РФ щодо припинення вогню на кордоні з 10:00 за місцевим часом. Влада поскаржилася, що вірменські сили після цього продовжили обстріли - із залученням танкового озброєння та мінометів 120-мм.

Це - не перше зіткнення на кордоні між двома країнами. З моменту короткотривалої війни за Нагірний Карабах восени вони відбуваються регулярно.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?