На кордоні РФ та КНДР зафіксували сплеск залізничних перевезень — Yonhap
Категорія
Світ
Дата публікації

На кордоні РФ та КНДР зафіксували сплеск залізничних перевезень — Yonhap

Кордо РФ-КНДР
Джерело:  Yonhap

Супутникові знімки, зроблені цього тижня, показали значне зростання залізничного руху вздовж кордону між Північною Кореєю та Росією.

Між РФ та КНДР активізувалося залізничне сполучення

Проєкт вашингтонського Центру стратегічних і міжнародних досліджень Beyond Parallel з посиланням на супутникові зображення повідомляє про «безпрецедентну» кількість вантажних вагонів загальною кількістю приблизно 73 на залізничній станції Туманганг у Расоні, північнокорейському прикордонному місті з Росія.

Повідомляється, що рівень трафіку набагато більший, ніж за останні п’ять років, навіть порівняно з рівнем до пандемії.

Активізація відбулася після рідкісної зустрічі лідера Північної Кореї Кім Чен Ина та президента Росії Володимира Путіна минулого місяця.

Зустріч викликала припущення про те, що країни могли укласти угоду, яка, як побоюються, сприяла розробці озброєнь Північної Кореї та натомість підтримала війну Росії в Україні.

З огляду на те, що Кім Чен Ин і Путін обговорили деякі військові обміни та співпрацю на своєму недавньому саміті, різке збільшення залізничних перевезень, ймовірно, свідчить про постачання Північною Кореєю зброї та боєприпасів до Росії, - йдеться у повідомленні проєкту.

Проте остаточно ідентифікувати вантажі не можна, оскільки для покриття транспортних ящиків/контейнерів та обладнання використовується брезент.

КНДР почала передавати РФ боєприпаси

5 жовтня телекомпанія CBS повідомила, що КНДР почала перекидати артилерійські боєприпаси до Росії.

Сеул і Вашингтон розкритикували будь-які можливі поставки зброї між Пхеньяном і Москвою, попереджаючи, що вони порушать численні резолюції Ради Безпеки ООН, за які проголосувала сама Росія.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?