Росія почала отримувати артилерію з КНДР — CBS News
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія почала отримувати артилерію з КНДР — CBS News

Кім Чен Ин
Джерело:  CBS News

Північна Корея розпочала поставки до Росії артилерійських установок для ведення злочинної війни проти України. 

Що відомо про поставки артилерії з КНДР до Росії

Журналісти видання із посиланням на неназваного американського високопосадовця зазначають, що поставки артилерії з Північної Кореї до Росії вже розпочато.

Поки що незрозуміло, чи є ця передача частиною нового довгострокового ланцюжка поставок, чи більш обмеженою партією. Так само незрозуміло, що Північна Корея отримує в обмін за цю зброю, - йдеться у матеріалі виданя.

За інформацією журналістів, поставки артилерії з КНДР до Росії стали кульмінацією саміту між двома країнами, який пройшов минулого місяця в РФ, коли Кім Чен Ин поїхав на поїзді, щоб особисто зустрітися з російським диктатором Володимиром Путіним.

Багато хто очікував, що Кім попросить у Путіна грошей і їжі, щоб підтримати економіку Північної Кореї, в обмін на його підтримку вторгнення РФ в Україну, а також на зброю і космічні технології.

Що відомо про угоди між Росією та КНДР

Лідер КНДР Кім Чен Ин був готовий до укладення угоди з російським диктатором Володимиром Путіним щодо постачання зброї в РФ.

Пхеньян міг запропонувати боєприпаси, РСЗВ та балістичні ракети малої дальності.

Росія ж могла надати КНДР зерно, нафту та військові технології. Не виключається, що Північна Корея завдяки їм зможе посилити свої загрози сусіднім країнам - Південній Кореї та Японії.

Співпраця між Росією та Північною Кореєю може вийти за межі угод зі звичайними озброєннями та продовольчої/енергетичної допомоги, можливо, до передових технологій для супутників, атомних підводних човнів і балістичних ракет, - вважають західні аналітики.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?