КНДР поставляє в Росію артилерійські снаряди і ракети типу "Катюша"
Категорія
Світ
Дата публікації

КНДР поставляє в Росію артилерійські снаряди і ракети типу "Катюша"

КНДР поставляє в Росію артилерійські снаряди і ракети типу "Катюша"
Джерело:  online.ua

Російська Федерація вже тривалий час отримує від Північної Кореї снаряди для ведення бойових дій на території України. Зокрема, країна постачає у РФ 152-мм снаряди та ракети типу "Катюша".

Джерело: The Economist

КНДР поставляє в Росію артилерійські снаряди і ракети типу "Катюша"

Зазначається, що Північна Корея могла б надати Росії широкий спектр товарів. Крім безпілотників і ракет, таких як KN-23, яка є майже точною копією російської балістичної ракети "Іскандер", вона може запропонувати самохідні гаубиці та реактивні системи залпового вогню.

Згідно з даними американської розвідки, відомо про регулярне постачання у РФ 152-мм снарядів і ракет типу "Катюша".

Росія купує зброю у КНДР та Ірану, тому що обидва режими вже настільки сильно постраждали від міжнародних санкцій, що їм нема чого втрачати, але вони можуть багато виграти, ведучи справи з російським диктатором Володимиром Путіним, — йдеться у матеріалі.

Північна Корея може поставляти Росії снаряди

Вашингтон звинуватив Північну Корею в постачанні зброї Росії, але незрозуміло, чи були зроблені поставки.

І Росія, і Північна Корея заперечують ці заяви, але пообіцяли поглибити співпрацю в галузі оборони.

Вважається, що Північна Корея має великий запас артилерійських снарядів і ракет, сумісних із зброєю радянських часів.

У Держдепі США заявили, що адміністрація Байдена «без коливань» накладе додаткові санкції на Росію та Північну Корею, якщо вони укладуть будь-які нові угоди з продажу зброї.

Міністр об’єднання Південної Кореї Кім Йон Хо, який відповідає за відносини з Північчю, висловив «глибоке занепокоєння» щодо військової співпраці та можливих операцій із зброєю між Пхеньяном і Москвою, заявивши, що дві країни, очевидно, укладуть «якусь військову угоду».

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?