Південна Корея попереджає про можливу військову угоду між Путіним та Кім Чен Ином
Категорія
Світ
Дата публікації

Південна Корея попереджає про можливу військову угоду між Путіним та Кім Чен Ином

Південна Корея попереджає про можливу військову угоду між Путіним та Кім Чен Ином
Джерело:  online.ua

Південна Корея висловила "глибоке занепокоєння" після зустрічі Кім Чен Ина та Володимира Путіна. Зокрема Міністр об'єднання Південної Кореї Кім Єн Хо заявив, що дві країни можуть укласти військову угоду.

Джерело:  CNN

Можлива військова угода між Путіним та Кім Чен Ином

Міністр об'єднання Південної Кореї Кім Єн Хо заявив, що дві країни, схоже, укладають "якусь військову угоду", вказавши на нещодавні візити Кім Чен Ина на заводи з виробництва боєприпасів у Північній Кореї та його візит до РФ разом із вищими військовими чиновниками.

Міністр також згадав недавній візит міністра оборони Росії Сергія Шойгу до Пхеньяну та пропозицію Москви підтримати розвиток супутника Пхеньяну.

Я не можу не відчувати глибокого занепокоєння з приводу військової співпраці та операції з постачання зброї, - сказав Кім Єн Хо.

Міністр закликав Пхеньян і Москву припинити "незаконні дії", які призведуть дві країни до "ізоляції та регресу", та дотримуватись міжнародних норм, включаючи резолюції Ради Безпеки ООН.

Він попередив, що Північна Корея зіткнеться з "сильнішою відповіддю" з боку Південної Кореї, США та Японії, "чим більше вона чіплятиметься за свої ядерні розробки".

Представник Міністерства оборони Південної Кореї Чон Ха Гю заявив, що міністерство "уважно стежить" за чутками про те, що Північна Корея та Росія можуть провести спільні військові навчання у майбутньому.

Що відомо про візит Кім Чен Ина до Росії 

13 вересня відбулася зустріч між диктаторами КНДР та Росії - Кім Чен Ином та Володимиром Путіним на космодромі "Восточный".

Очікують, що під час візиту Кім Чен Ина до Росії продовжаться переговори щодо озброєнь між Росією та КНДР… Ми закликаємо КНДР дотримуватися публічних зобов’язань, які Пхеньян взяв на себе, не надавати і не продавати зброю Росії, – повідомила спікер Ради національної безпеки Білого дому Едріенн Вотсон.

Як вважають іноземні експерти, в обмін на зброю Північна Корея може отримати вкрай необхідну енергетичну і продовольчу допомогу, а також передові збройові технології, зокрема і пов’язані з міжконтинентальними балістичними ракетами, підводними човнами з ядерними балістичними ракетами і військовими розвідувальними супутниками.

Окрім того, наголошується, що ймовірне постачання КНДР російських технологій збільшить загрозу, пов’язану зі зростаючим арсеналом ядерної зброї й ракет, призначених для завдавання ударів по США, Південній Кореї і Японії.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?