На Кубі арештували 17 людей за торгівлю чоловіками для участі у війні проти України
Категорія
Світ
Дата публікації

На Кубі арештували 17 людей за торгівлю чоловіками для участі у війні проти України

На Кубі арештували 17 людей за торгівлю чоловіками для участі у війні проти України
Джерело:  online.ua

Кубинська влада заявила, що заарештувала 17 осіб за звинуваченнями у торгівлі молодими людьми. Їх вербували для участі у війні проти України на боці РФ.

Джерело: Reuters

На Кубі заарештували торговців людьми для війни проти України

Раніше цього тижня влада Куби повідомила, що працює над «нейтралізацією та демонтажем» мережі, яка, за її словами, діяла як на кубинській території, так і в Росії.

У результаті розслідування наразі заарештовано 17 осіб, серед яких внутрішній організатор цих дій, - сказав полковник МВС Куби Сезар Родрігес.

Родрігес не назвав імен нікого з обвинувачених в участі в угрупованні, але сказав, що лідер угруповання покладався на двох людей, які проживали на острові, щоб вербувати кубинців для участі у війні на боці Росії.

Прокурор Хосе Луїс Рейес заявив, що причетні можуть бути покарані до 30 років ув'язнення, довічного ув'язнення або смертної кари залежно від тяжкості та типу злочинів, які варіюються від торгівлі людьми, бойових дій у кості найманців і ворожих дій проти іноземної держави.

Відносини Куби і Росії

Росія має міцні політичні зв’язки з комуністичною Кубою. Багато кубинців імігрують до РФ через важку економічну ситуацію на острові.

Президент Росії Володимир Путін минулого року підписав указ, який дозволяє іноземцям, які вступають на службу в російську армію, отримувати громадянство в прискореному порядку.

Куба заявляє, що не бере участі у війні в Україні та відкидає використання своїх громадян як найманців.

Читайте також:

  • РФ вербувала кубинців для війни проти України — МЗС Куби

  • Спецслужби Латвії попереджають про спроби РФ вербувати українських біженців

  • Російське ГРУ вербувало у Польщі українських біженців – WP

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?